Átlagos
2016. júniusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2016. augusztus 24.Nem ajánlom a helyet másoknak!
Június közepén ebédeltünk itt. Hááát, nem tudom, hogy amiatt sikerült-e átlagon alulinak ez a hely - már amit az eddigi értékelésekből prejudikáltunk - mert épp abban az időben volt Debrecenben a Debrecziner Gourmet Fesztivál, de a "nincs itthon a macska" szindróma jellemezte a helyet (a Maczok is képviseltette magát ott).
No, de vágjunk a medias résébe!
Külcsín: a kerthelyiségben foglaltunk helyet. Enyhe kosz és lelakottság. Pl. a behúzott napellenzők vásznain többéves koszcsíkok, a falakon az időjárás nyomai látszanak, a zöldövezet - kvázi a buxus - belógott az asztalba - középszerűség...
Személyzet: mintha szegény anyámat hallanám, aki pedagógus volt, ő szokta tréfásan jellemezni a szakmát eképp: jó dolog tanítani, csak az a sok hülye gyerek ne lenne... A pincérekre ugyanez vonatkozik: itt van ez a csendes vasárnap délután, a kuncsaft meg csak jön, jön, ahelyett, hogy a várban művelődne valamely kultúrprogramon... - de kiváruk!
Előétel:Kencék, krémek - még ez volt a legjobb. Üdítő friss ízek, igazán finom, a szervírozás gusztusos, a mennyiség ahhoz képest sok, hogy nem kaptunk hozzá elég kenyeret. Lehetett volna a krém kevesebb, akkor nem tűnik fel.
Főétel I.: Bikavérben párolt marhapofa dödöllével, grillezett laskagombával - itt már megbillent a dolog. A marhapofa szálas, nem omlik az ember szájában, az ízek elmaszatoltak. Nem volt rossz, de amennyire felértékelték ezt a helyet, az ember többet várna.
Főétel II.: Rohodi charolais steak fűszeres grill zöldségekkel BBQ-szósszal - jelentem, ismerem a charolais marhát, ettem több helyen is sztéket ebből a fajtából -, de ilyen rágós, inas darabhoz nem volt szerencsém. A charolais marha nem ilyen! Ne adj' isten nem valami made in Metro, ARO gyártmány volt :) ?
Desszert: Túrógombóc tejfölhabbal, házi sárgabaracklekvárral - igazn szép tálalás, étvágygerjesztő kinézet, de az íz most is középszerű. Megettem, oszt jó' van! A túrógombóc kesernyés, ami nem lenne baj, ha a kiegészítőkkel tudná az ember beállítani az ízeket. Ehető, jó is, de a színvonalat, amit elvártam, nem hozta.
Összefoglalva: nem értem, hogy a Gault&Millau miért emelte ki ezt a helyet, vagy ennyire változik a színvonal? Pedig pont emiatt az ajánlás miatt választottuk. Félreértés ne essék: jót ettünk, megfelelőek voltak az adagok - tehát nem túllőve -, de ez egy középszer...
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:![]()
Kiszolgálás:![]()
Hangulat:![]()
Ár / érték arány:![]()
Tisztaság:![]()
Macok Bisztró és Borbár további értékelései
2025.02.26családjával
Kiváló
![]()
Családi vacsorára tértünk be a sokak által Eger legjobb éttermének tartott Macokba. Többször jártam már itt és most sem csalódtam. Finom, ámde nem hivalkodó elegancia, meggyőző választék, rafináltan összehangolt ízek, kiváló borok most is bizonyították nekünk, hogy a harmadszor is elnyert...
2025.02.04barátokkal
Kiváló
![]()
Ismerősöktől hallottunk a helyről. Mivel ünnepi ebédre készültünk úgy gondoltunk, hogy teszünk egy próbát. Nagyon nem bántuk meg. Az előtérben kihelyezett megállító tábla kicsit megzavart bennünket, de ahogy beléptünk egy felszolgáló úr elmagyarázta a miértjét. Megmutatta az asztalokat amik...
2023.11.10gyerekekkel
Kiváló
![]()
Először munkavacsorán jártam itt 2008 januárban, majd később céges vacsorán is többször. Később a gyermekeinkkel, azok angol bsrátjával. Mindig lenyűgözött az ételek finom íze, látványa., Most, 69-ik születésnapomon is itt leszünk barátainkkal.
Népszerű szállások a környéken
Hotel Korona Wellness Eger
222.174 Ft / 2 fő / 3 éjtől félpanzióval
Thermál Park Hotel Egerszalók
78.300 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
Hunguest Saliris Egerszalók
45.000 Ft / 2 fő / éjtől félpanzióval