Sajnálatos tapasztalatunk volt a Manooka kávézóban Egerben. A felszolgáló rendkívül flegma és b. nkó volt ami teljesen lehangolóvá tette az étkezést. Ráadásul, két gyermekkel érkeztünk és magunknak kellett az asztalhoz vinnünk az etetőszékeket, ami már önmagában is kényelmetlenséget okozott (még ilyet sehol nem tapasztaltam).
Az általunk rendelt vegetáriánus tál elkeserítő volt: mindössze egy fél paradicsomot, öt darab uborka karikát és egy csipetnyi íztelen salátát kaptunk, aminek a dresszingje szinte észrevehetetlen volt. Hozzáadva ehhez, három kávés csésze nagyságú zöldségkrémet és egy mini bagettet, amely inkább csak arra szolgált, hogy további bagetteket vegyünk az étel mellé, hiszen az egy mini bagettel lehetetlen jól lakni és elfogyasztani az összes zöldségkrémet. Ráadásul a fizetéskor kötelező szervízdíjat kellett fizetnünk, miközben a hangulat és a felszolgálás is botrányos volt, nem beszélve arról, hogy végig úgy érezte az ember, hogy csak lehúzni akarják. Az arany malac persely a pulton, amely mellé az van írva, hogy a Manooka személyzete földkörüli turnéra gyűjt, csak tovább rontotta az összképet, mintha még a vendégek zsebéből is többet akarnának kicsikarni.
Ha már rászoktam a kávéra 30 felett, akkor törekszem rá, hogy jó kávét igyak. Egerben járva rá is kerestem, van-e itt jó kávézó a városban, és könnyen rá is találtunk. A belvárosban, a Dobó térről kiinduló egyik csinos utcában egy belső udvarban kapott helyet az aprócska specialty kávézó.
A legtöbb vendéghez hasonlóan mi is a kinti nyitott teraszon foglaltunk helyet a szép nyári napsütésben. De bent is volt további 4-5 asztal, kénylemesen le lehet bent is ülni. A hely nagyon kellemes, modern, fiatalos, barátságos. Az eszpresszó 490 Ft, a cortado 590 Ft. Érdekes módon a tejért kellett +100 Ft felárat fizetni (nem növény, normál tehéntej). A kávé mellé minőségi ételeket is fogyaszthatunk, helyben készült bagel szendvicseket (890-1290 Ft), házias süteményeket (epres banános vegán sajttorta, narancsos répatorta 790 Ft). Meleg reggeli ételeket is kínálnak. Kifejezetten baba- és gyerekbarát a kávézó, a kis játszósarok és a játékok, színezők, gyerekkönyvek mellett gyerekmenüvel is gondoltak rájuk (pl. mogyorókrémes croissant kakaóval). A környékbeli dolgozók törzshelyének tűnt, ebéd után kint állt a sor a kávéra várva.
A Mannoka speciality kávézó kiemelkedően jó hely. A kávé nem meglepő módon kifogástalan, magas minőségű, de tartanak kézműves söröket is, ami számomra több szempontból is jó, részint délután már nem iszom kávét (kóstolni azért kóstolok), részint meg szeretek minél több sört felfedezni.
Itt a Fehér Nyúltól tartanak többfélét is, ezek közül, ittam egyet. Mind a beltér, mind a terasz rendkívül hangulatos, jó itt lenni, a kiszolgálás is kedves. Tisztes 5 pont.