Egy igen vidám társasággal ültünk be a Palacsintavárba idén februárban. Szerepelt a rendelésben bolognai (2990), Leo (3250), Sombrero (3190), tavaszi (2990) és gesztenyés palacsinta (2890). Jómagam a Sombrerot kértem, ami nem hatott meg egyáltalán, lehet ezt sokkal jobban elkészíteni. Az italkínálat kommersz, a sörök különösen azok.
Borok az étlap-itallapon nem szerepelnek, lehet, hogy tartanak borlapot, de akkor azt is oda kellene adni a vendégnek. Az itallapon csak 3 pezsgőt találtunk. Azok is nagyipariak. A dizájn tetszetős, a kiszolgálással nem volt különösebb gond. 3 pont az étel-italcentrikus összélmény.
220 km-t utaztunk Egerért, azon belül a Palacsintavárért. Napok óta meséltünk a gyerekeknek a palacsintákról. Az hagyján, hogy délbe nyitnak, de 11:59-kor hiába kértük, nem adták ki az étlapot. Két éhes - 2 és 4 éves gyerekkel - addig talán választhattunk volna, gyorsítva az étkezés lehetőségét.
Döbbenetes rugalmatlanság, abszolút nem vendégbarát. A 4 éves kislányom akarta elkérni az étlapot, lebiggyesztett szájjal jött ki, hogy nem kapta meg azt. Mondván, délbe nyitnak. Mindez 11:59-kor. Ez viccnek ia rossz. Változtassanak a vendég le. . . [moderálva - a szerk. ] hozzáálláson, mert ez így tragikus.
Ajánlásra mentünk, nem bántuk meg! Az étterem bár folyamatosan foglalt, gyorsan kaptunk asztalt. Kúlönleges palacsinták közül nehéz volt a választás végül hagyományos édes mellett döntöttünk. A tálalás szép volt az iz fantasztikus a méretról nem beszélve, Jobb volt mint amire gondoltunk, aki Egerben jár ne hagyja ki!!
Annyi jót olvastunk erről a helyről itt is, másutt is, hogy első egri napunkon ide jöttünk ebédelni. Nem bántuk meg, de még egyszer nem mennénk. . . ! Kellemes, utcai asztalnál ültünk le, és nyomban ott termett a kedves pincér fiatalember. A kiszolgálói figyelmesség a továbbiakban sem hagyott kívánnivalót maga után.
A mostanában divatossá lett honfoglaló levest kértük, és nem csalódtuk: jó ízű, tartalmas étel, friss kis cipóban tálalva. Utána egy Lucifer palacsintát kértünk két tányérral, és elég is volt kettőnknek, mert valóban óriási a palacsinta. Húsos, csirkemájas raguval volt töltve, ami ízletesen fűszerezett, de túlzottan sós! És a töltelék látványa sem valami gusztusos: valami barnás szószban merülnek el a húsdarabok. Nem hagytuk a kedvünket rontani, ezek nem nagy problémák. De amikor fizetésre került a sor, kiderült, hogy bankkártyát nem fogadnak el! Ez viszont számomra elfogadhatatlan! Na, ne már! Egy felkapott turisztikai környezetben, egy népszerű étteremben a XXI. században? Kisstílűség!
Az oldal ajánlása alapján választottam az éttermet. Kellemes, hangulatos hely első látásra is. A Honfoglaló leves tökéletes és különleges ízvilágú, nagyon finom volt. Ami zavart minket, az, hogy sajnos néhány légy is szemtelenül mindent meg akart kóstolni. Utána Lucifer palacsintát és Sombrero palacsintát ettünk.
Már régóta terveztünk beülni ide. Mikor oda értünk a felszolgáló korrekten közölte velünk,hogy egy nagyobb csoportot várnak,így lehet 1 órát is kell várnunk a rendelésunkre,de végül 20 perc után már tudtunk is enni. En bananos vaníliás palacsintát ettem,ami nagyon étvágygerjesztően volt találva,viszont az íze sajnos nem felelt meg az elkepzeleseimnek.
A bananos íz nagyon csekély volt,a vanília puding pedig inkább csak valamilyen édes masszára hasonlitott. Viszont a párom konyhafőnök kedvence palacsintat evett ami nagyon nagyon finom volt és bőséges. Enyhen csípős,igazán kellemes íze volt. Legközelebb ha betérünk ide már biztos vagyok benne,hogy én is bátran kimerek próbálni valamilyen sós palacsintát.
Kíváncsiságból kipróbáltuk az éttermet. A hagymaleves isteni finom ropogós cipóban. A Burrito's palacsintában túl sok a paradicsom. Nem rontja el az ízét de nekem sok volt. Azzal együtt biztos hogy vissza megyünk még,mert a többi palacsintát is megkóstolom.
Pozitívum: a kiszolgálás és a környezet kifogástalan, a limonádé finom, minden extra nélküli - de nem kérdezték meg, szódával kérem-e. . . tudtommal az alapkészítmény szénsavmentes lenne.
Negatívum: a 3 palacsintából egyet sem tudtunk megenni: - az ázsiai úszik a szójaszószban és ehetetlenül sós, - a sombreroban a husi finom, a szósz nagyon sós, - az édesben a vaníliaszósznak erősen odakozmált íze van, az őszibarackkonzerv beszerzési helyére pedig kíváncsi lennék, mert ilyen apró, kőkemény és minden édes vagy barackszerű íz híján lévővel még sosem találkoztam; hogy miért szórták meg a tetejét cornflakes-szel, és savanyú ribizlivel az pedig még nagyobb rejtély számomra, - a tészta olyan gusztustalanul vastag volt, hogy majdnem az egészet otthagytuk.
Az egri kedvenc helyben most sem kellett csalódnunk. Csodálom a berendezést, az újságpapírral leragasztott épületgépészeti elemeket (szellőzés, fűtés csóvezetékei). Az akvárium pedig mint egy óriási LCD-TV. Olyan odafigyelő részletességgel díszítik az ételeket, hogy annak nincs párja.