A Petrényi borbár Eger szívében működik az azonos nevű pincészet bemutató-üzleteként. Kínálnak borkorcsolyákat (sajttálat és sonkatálat) is a borok mellé továbbá Brill pálinkákat, limonádékat, stílusosan verjus-ből azaz éretlen szőlő levéből. A kiszolgálástól nem voltam oda, általában jobban sikerült kommunikálni borbárok személyzetével.
Ittam egy Battonage (= rendszeres seprőfelkeverés) Chardonnayt, aminek decije 650 ft volt, továbbá a páromnak kértünk egy limonádét (490 ft), elvégre valakinek vezetni is kellett. Épp akciózták az Olaszrizlinget és az Egri csillagot, ezekből vettem 3-3 palackkal. (Ezek árát nem vettem be a fogyasztásba. ) A borok választéka impozáns, a fél decire kínált kóstolók ára eltúlzottnak tűnik. Összességében jónak ítéltem a helyet.
Valódi vendégszeretetet és nagyon udvarias kiszolgàlàst talàltunk, ami sok keresgélés utàn hiànypótló volt. Központi helyen, a sétàlóutcàban, kellemes és nagyon szép környezetben van, a belső tér is nagyon szép és igényes kialakítàsú. Sajttàlat és egyéb borkorcsolyàt feltétlenül kérjen, aki erre jàr. Ez talàltuk a legkellemesebb vendéglàtóhelynek Egerben.