Egerben négy hely van - legalábbis helyi sörrajongó barátom szerint – ahol minőségi kézműves sört adnak: a Zuzmó, a HBH, az Öntöde és a Zöld Pecsét. A minap ezutóbbit is célba vettük miután a többi már ki volt pipálva. Kellett kicsit gyalogolni, a Zöld pecsét nincs a történelmi belvárosban, de megérte a kis esti séta.
Kandallómeleg, remek hangulat (a zeneszámok között egész borzalmas is akadt, de összességében el tudtuk viselni a szonorikus környezetet, jobb lett volna ha hagyományos rhythm and bluest tennének fel, Jimi Hendrixtől a Creamig, az illik leginkább egy kézműves kocsmába – lásd Woody nevű remek helyet, ahol ezt nem kell magyarázni), kedves kiszolgálás és jó sörök vártak minket. A sörválasztékot lehetne bővíteni a legjobbak sajnos nincsenek az itallapon, de ami volt annak is örülni tudtunk egy sor kommersz hely után. Ittunk Brand Ale-t, Ale Capone-t, Silver Street-et és 2222-t. Kiviláglik ebből, hogy a Gyenge Zsolt vonalat nyomják (Fóti kézműves sörfőzde és Bigfoot) ami jó közepest jelent a kézműves sörök világában. A beltér kiképezése hangulatos, részletekre odafigyelő, lezser, szeretnivaló. Jó volt itt lenni, felírjuk a legjobb élményeink közé. Jó eséllyel még vissza is térünk, elvégre Egerben ez a maga műfajában egyedülálló hely. Konyhájuk nincs, az ételrovatban az italválasztékot jutalmaztam.