Hotel Korona Wellness, Rendezvény & Borhotel Eger Eger bemutatkozása
Eger történelmi belvárosának legcsendesebb részén, zöld övezetben található Eger első magánszállodája, a Hotel Korona Rendezvény & Borhotel. A város török kori emlékeivel, fürdőkultúrájával, híres boraival, gasztronómiájával, látnivalóival tartalmas kikapcsolódást ígér.
Tetszett: a személyzet felkészültsége, szolgálatkészsége, a kiszolgálás szervezettsége, az étkezések rendje és kínálata, a tisztaság, az otthonosság, a szálló központi, mégis csendes elhelyezkedése, a szervezett pincelátogatás, a hétvégi program komplexitása, az uszoda-wellness rész. Kevésbé tetszett: a szoba elhelyezkedése (7.
Pihenésre, felüdülésre kiváló lehetőséget nyújtott számunkra. Nagyon tetszett, hogy a belvárosban, a sétáló utcához közel található. Az ételek különösen házias, ízletes és bőséges volt. Wellness rész változatos volt, egyedül a szaunát tudtuk volna elképzelni nagyobbnak, de ettől függetlenül nagyon jól éreztük magunkat.
Mindennel nagyon megvoltunk elégedve, az étel az felül múlt mindent, a fürdési lehetőség és a sószoba is fantasztikus volt! A gyerek a játék szobát nagyon élvezte, tehát összességében szívből merem ajánlani bárkinek aki szeretne kikapcsolódni egy hosszú hétvégén !
Általában teljesen elégedett voltam a Hotel Koronával. A személyzet nagyon kedves és segítőkész volt, a reggeli minden igényt kielégített. A szoba elrendezése nagyon tetszett, a tisztaságra semmi panaszunk nem lehetett. A bormúzeum és borkóstoló mindenképp megérte, mert a nagyon finom borokat kóstolhattunk meg, amiből a helyszínen vásárolni is lehetett. Összességében köszönjük, hogy ott lehettünk.
Ha valakit nem nagyon zavar, hogy a billiárd (amely nem tartozik az alapszolgáltatások közé) súlyosan "károsodott", hogy a "Rex" (amelyért szintén külön kell fizetni) gyakorlatilag egy orosz harcmező felszinével vetekszik, hogy a"játékszoba" erősen szétesőben, akkor marad a szauna /amelyet cselekkel egészen jól lehet használni/, a jakuzzi és a pezsgőfürdő.
A Hotel negyedik csillagát valószinűleg a konyha és az étterem hozta, amelyet öt csillaggal lehetett értékelni. A személyzet hozzáállása is teljesen jó és rugalmas.
A parkolás nem megoldott zárt, őrzött helyen, nehézkes a csomag bevitel a szintkülömbség miatt, egy boy vagy fogadó portás el-kellene, kedvesek előzékenyek a személyzet tagjai, az ételek rendben voltak, kivéve a szilveszteri menüt, mert az kevésbé sikerűlt.
A reggeli választék lehetne bővebb, a szobák bútorzata rendben, de a burkolás a fürdoszobákban nagyon gyenge minőségű, már-már zavaró. A mosdó tartó műmárvány több helyen törött, a szigetelések, csempe fugázás a tükör körűl csúnya,a légelszívás nem megoldott-413-as szoba. A szobák közti falak áthallása tragédia, minden normális hangon történő beszélgetés, tevékenység teljesen hallható és ez zavarja a pihenni vágyók pihenését- intimitását. A Well-ness rész rendben, de nem volt törülköző éppen az érkezésünkkor, a tintás beírás a törikbe nem elegáns. Elnézést a szigorúnak tűnő értékelésért, de azt hiszem nem az ajnározásra kiváncsiak, így próbáltam őszintén értékelni. Összességében a 4csillagos kategória kis túlzásnak tűnik. Sokat, nagyon sokat utazom és szállok meg európai 4 csillagos szállodákban, (Barcelona, Madrid, München, Róma, Torino, Bécs, stb. )így megpróbáltam korrekt értékelést adni. Üdvözlettel: Katona László
Tetszett: -jó fekvésű a szálloda, közel van minden fontos látnivaló -udvarias a személyzet, kényelmesek a szobák, ügyelnek a tisztaság fenntartására, az ételek választéka megfelelő.
Néhány megfontolásra érdemes tanács a Vellness részleggel kapcsolatban: -a szálloda vendéglétszámához viszonyítottan talán lehetne nagyobb a finn szauna -a kondi teremben a bordásfal magasan van felszerelve, az alacsonyabb emberek nehezen tudnak az alsó fokára fellépni -a bordásfalra rakható húzódzkodó keret csupasz tenyérrel használva csúszós, nehezen fogható, a végei nincsenek kiképezve -a multifunkciós gép gondolom a használattól megrongálódhatott, nehezen és bizonyos súlyterhelés után egyáltalán nem használható -az ülő életformára kényszerült mai emberek egyik legnagyobb baja a különböző gerincbántalmak okozta betegségek a hátizmok gyengesége miatt. Talán érdemes lenne egy egyszerű, kis helyet elfoglaló hyperhajlításra alkalmas padot berakni a hátizmok erősítésére.