A Várkapu Panzió Eger történelmi belvárosában, műemlék jellegű épületben helyezkedik el, a vár déli bejáratánál. Innen könnyed sétával meglátogathatóak a város nevezetességei, múzeumai, a belvárosi szórakozóhelyek és éttermek.
Eger, egy egészséges, és emlékezetes hétvége helyszíne volt Nekünk pár évvel ezelőtt. Párom súlyos betegségből történő felgyógyulását követően, nagyon vágytunk már ide vissza. Testvéremtől kaptuk ajándékba a lehetőséget, hogy egy éjszakát a Várkapu Panzióban tölthessünk.
Reggel a Szépasszony Völgyben kezdtük a napot, majd érkezett egy telefonhívás a Panzióból, jóval a szoba elfoglalhatóságát jelző időpont előtt, hogy szeretettel várnak Minket, a szoba készen áll. Így 1 órával a tervezett időpont előtt megérkeztünk. Kedvesen várt Minket a recepción a hölgy, és mindent részletesen elmondott, a környékbeli látnivalókat, étkezési lehetőségeket, majd körbe vezetett a csodálatos szálláshelyen, majd az úttestet "lefoglalva" segédkezett a parkolóba beállásban, ezt követően ajándék kávéval kedveskedett. A szoba tágas, modern, tökéletesen tiszta, ízlésesen berendezett. A házból kilépve, az Egri vár bejáratához visz fel egyenesen a kocka köves út, a kaputól pedig pár lépésnyire kezdődik az a sétáló utca, mely végig ajándék boltokkal, éttermekkel, önfeledten pihenő emberekkel teli, egyedi hangulatú sétához, illetve borozgatáshoz, étkezéshez tökéletes helyszín. Este a szálláshely utcája csendes, és hangulatosan megvilágított. A szállás egy tökéletes pihenéshez megfelelő hely. Reggel családias hangulatú reggeliben is részünk volt, illetve még távozásunk előtt is beszélgettünk egy jót a recepciós hölggyel, aki úgy búcsúzott el Tőlünk, mintha ezer éve ismerősök lennénk, és kérte, hogy feltétlen jöjjünk el máskor is. Így volt ez egy tökéletes hétvége.
Demjénben a termáltavat szerettük volna megnézni , Egerben pedig finom édes bort szerettünk volna inni . Így esett a választás erre a panzióra. Reggelit is kaptunk a feltüntetett árért . Kb 6 órakor érkeztünk a panzióhoz , ami tényleg a belvárosban , a vár alatt helyezkedik el . Családi panzióról van szó , 6 szobával .
Mi egy háromágyast kértünk saját fürdőszobával . A szobában jó meleg volt , lévén már október vége felé . De megmutatták hogyan lehet lejjebb venni a fűtést . A szükséges felszereltség mellett , a fürdőszobában masszázskád volt . Kaptunk piperecikkeket is . Nekünk jó lett volna , ha van egy hajszárító ( lehet , hogy lehetett volna kérni ),mert termálfürdőből jöttünk , de megoldottuk . Becuccoltunk, aztán irány a szépasszonyvölgy. Mondta a tulaj , hogy hív taxit , de néztük térképen ( ezért is foglaltuk ), hogy kettő km-re van a szépasszonyvölgytől . Így aztán oda-vissza gyalog mentünk . A szoba szép tiszta volt ,utcára nézett , és csendes helyen volt . Reggel bőséges reggelit kaptunk , büféjellegűt . Volt hideg , és meleg fogás is . Ha legközelebb egerben szállunk meg , megpróbálom újra ezt lefoglalni .