Jó 2020. októberben, családjával járt ittÉrtékelt: 2020. november 14.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Ha a hőforrástól beautózunk a faluközpontba, a bevezető Ady Endre utcán jó pár borházat, pincészetet találni Egerszalókon, ezek egyike a Dávid Borház. Boraikkal a barlanglakások szuvenírboltjában találkoztunk először. A pincészet első neve Varga Borbarát Pincészet volt, 2000-ben alapította Varga István tulajdonos és családja. Talán az országosan ismert másik Varga Pincészettel való névazonosság miatt, minden esetre először István Borházra, majd a tulajdonos fia után Dávid Borházra változtatták a neve. Varga Dávid ügyvezető igazgatóként tevékenykedik a borháznál. 32 hektáros saját szőlőültetvényen termelnek bort a környéken, éves szinten kb. 30.000 palackkal. Hagyományos, természetes módon készítik a borokat, fajélesztő és irányított erjesztés nélkül, a vörösborokat fahordóban, részben barrique-olva érlelik. Vörösboraik közül a Cabernet Sauvignon, a Merlot és a Kékfrankos említésre méltó. Fehérborok közül Olaszrizling, Rajnai Rizling, Sauvignon Blanc és Chardonnay borokat készítenek. Sikeres boruk a DQ 2012, amely egy merlot, cabernet franc és kékfrankos házasítású cuvée, amelyet először fajtánként elkülönítve 18 hónapig elkülönítve, hagyományos tölgyfahordókban, majd a házasítás után 10 hónapig barrique hordókban érlelnek együtt. A pincészetbe szerveznek borkóstolóval egybekötött pincelátogatást is.