2020. októberben, gyerekekkel járt ittÉrtékelt: 2020. november 17.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Viszonylag nagy merítés alapján hazánk egyik legjobb gyógyfürdőjének tartom az egerszalókit. A Saliris Hotelből zárt üvegfolyosón keresztül biztosított a fürdőbe átjutás, fürdőköpenyt, törölközőt a szálloda biztosított számunkra, és természetesen a szállóvendégek részére a fürdő használata korlátlanul rendelkezésre áll a nyitva tartási időben 10-21 óra között. Ha jól emlékszem, minden nap van olyan idősáv 1-2 óra, amikor külsős vendégek nem jöhetnek be a fürdőbe, csak a szállóvendégek. Ettől függetlenül mi nem tapasztaltunk nagy tumultust, pedig őszi szünet idején jártunk itt, és hétvége is beleesett az itt tartózkodás idejébe.
17 medencében összesen 1900 m2 vízfelülettel rendelkezik a fürdő, és nagy pozitívum volt, hogy a medencék a főszezonon kívül is zavartalanul üzemeltek.
Alapvetően 2 oldalra osztott a fürdő, a melegebb, 38 fokos medence főleg gyógyvízként az idősebb korosztály számára ajánlott, míg a másik oldalon 33 fok körüli a medencék vize, itt a fiatalabbak hancúroznak, csúszda, ugrólépcső is biztosított. Számos zuhatag, hátmasszírozó, élmény- és pezsgőmedence van. Továbbá illatos aromaterápiás medence és egy visszhangos medence is. Mindkét nagy benti medencéből ki lehet úszni a kinti szabadtéri medence-folytatásba. A meleg víznek köszönhetően akár télen is lehet fürdőzni a kinti részeken is.
A melegebb vizű kinti medencék mellett látható a sódomb, egészen közelről.
Este nagyon hangulatos kimenni fürdőzni.
A kinti részen a Tó büfé és a sörkert kizárólag nyáron üzemel.
A fürdő területére karszalaggal lehet belépni, és karszalaggal lehet fizetni a benti költéseket a szauna bárban, kávézóban, illetve az étteremben. Ezt a szállóvendégek távozáskor tudják fizetni a szállásköltséggel együtt.
A szauna részleg külön belépő váltásával vehető igénybe, 2200 Ft a napijegy. Naponta több szauna szeánszot tartanak.
A mosdók és a zuhanyzók megtalálása nem egyszerű, eléggé el vannak dugva, praktikus lenne több útba-igazító tábla.
Pihenőágy kellő számban biztosított, de "jó magyar szokás" szerint itt is jellemző egyeseknél, hogy egész napra lefoglalják törölközőkkel, újsággal a medence közeli ágyakat, miközben órákon át nem is veszik igénybe, nincsenek is ott a fürdőben.
A padló kövezete egyes részeken nagyon csúszós, néhány útvonalon - igen helyesen - műanyag szalagszőnyeget helyeztek ki, ez sokkal biztonságosabb.
A személyzet nagyon kedves és segítőkész volt, egészségügyi ellátás biztosított (egyik lányomat érte egy kisebb baleset, ezért igénybe is kellett venni).
Fényképek (39)
Még több kép (29 db)
Saliris Resort Gyógy-és Wellness Fürdő további értékelései
2023.09.29gyerekekkel
Nagyon jó hogy mindent egyben lehet a végén kifizetni! Az éttermi árak Nagyon jók a mennyiséghez képest!
2023.08.23gyerekekkel
Érdekes
Augusztus 22.-én voltunk fürödni. Egerszalóki lakosok vagyunk. A nyugdíjas férjem, a 2 és 4 éves unokáim, valamint én, mint önkormányzati dolgozó. Délután 17 óra után érkeztünk. A pénztárnál megmutattam a belépőmet, a lakcímkártyát és elmondtam, hogy a gyerekek hány évesek. Valamint a parkoló...
2022.08.13barátokkal
Nyaralásunk utolsó napjára kitaláltuk, hogy kipróbáljuk a Saliris fürdőt. Előzetesen már olyan sokat hallottunk róla, kár lett volna kihagynunk. Nyitás után nem sokkal érkeztünk oda, átöltöztünk és irány a medencék. Jó idő volt, így a kinti napozó ágyak közül foglaltunk el párat. A társaság fele...
Sweet-Life Wellness Apartman Egerszalók
18.000 Ft / 2 fő / éjtől ellátás nélkül