2025. februárban, egyedül járt ittÉrtékelt: 2025. február 15.Ajánlom a helyet másoknak is!
Egy kastély azonnal megálljt parancsol, ha arra vetődik az ember. Aztán persze vannak pazarul rendbehozott, mesebeli kastélyok, meg vannak romok is, meg a kettő között az elképzelhető mindenféle állapot létezik. Ne feledjük, egykor Magyarországon több mint 3000 kastély volt (meg sokszázezer parasztház, jobbágykunyhó...). Ez itt, Egyeden eredetileg Festetics-Batthyány kastélynak készült, aztán az új uraság, Stern Artúr csutkára lebontatta 1882-ben a régit és újat épített, meghagyva a falon a Batthyány címerét, amit te is látsz a képeken. Azután a szocializmus idején iskola volt sokáig. Az ilyesmi mindig a továbbpusztulást hordozza magában. A 2000-es években meg senkié, azaz valakié, az önkormányzat eladta, az új tulaj meg hagyja rohadni az egészet, Rengeteg ilyen van az országban. Persze, ugye én minden kastélyba bemegyek, ha be tudok, egy kicsit ebbe is be tudtam jutni, de hát sok érték nem marad egy széthordott, szétvert kastélyban. Körbejárod, megcsodálod, de szép is lehetett hajdanán!
Fényképek (14)
Még több kép (4 db)