A Frei Café süteményválasztéka átlag feletti, egyébként tea és a kávéválaszték is. Ez általánosságban kijelenthető. A sütik ugyanakkor változóak a harmónia, az „eltaláltság” tekintetében. Ezúttal egy sorrentoi citromtortát próbáltam ki az érdi Intersparban működő egységben. Kiemelkedő volt.
A kiszolgálás kedves, az árak korrektek. 700 forintot fizettem a tortára, 650-et a mangos limonádéra, mely lehetett volna karakteresebb, az tény, hogy természetes mangó íze volt. Jó élmény volt ez összességében.
Az érdi Interspar épületében, annak földszintjén, közvetlenül a parkolóból felvezető mozgólépcső mellett található a Frei kávézó egyetlen helyi egysége. A beltéri asztalok mellett egy kis kiülős terasszal rendelkeznek, hiszen sokaknál a kávézás még mindig összefonódik a dohányzással, ami beltérben, legalábbis vendéglátó egységben - szerencsére - nem megvalósítható.
Nekem egyszerűen bejön a Frei kávézók hangulata, kezdve a széles választékú, izgalmas, a világ különböző tájait, országait megidéző, többségében ízesített kávékkal, de a színes, vibráló, állat- és növénymintákkal gazdagított dekoráció is tetszik. Kényelmes asztalok, ahol valóban kulturált körülmények között, nyugodtan lehet kávézni. A rendszeresen megjelenő kávékönyv, ami egyrészt itallapként, másrészt információs olvasmányként is funkcionál, szintén igényes munka, számtalan színes fotóval. A kávék széles választéka folyamatosan megújul, változik, mindig jönnek be új ízek, de a régi közönség-kedvenceket is megtartják mellettük. Amit már idén észrevételeztem, az árak itt elég jelentősen emelkedtek, ami által már a drágább kávézók közé tartozik, de az amerikai láncok (CCC, SB) közelébe még nem érnek. Egy Maui mandula cappuccinot választottam, ami 700 Ft-ba került. Közép-amerikai kávék keverékéből főzött eszpresszó adja az alapját. A tejbe a Hawaii emberek egyik kedvence, sűrű mandula-lé kerül és így gőzölik fel. Végül az édeskés kávét krémes, mandulás tejjel keverik össze. Szinte csúszik az ember torkán lefelé. A kiszolgálás 2 fiatal hölgy személyében kedves, mosolygós, barátságos volt. A nemzetek süteményeit láttam elég széles választékban a pultban, de ezúttal csak a kávé volt nekem.