A Kádárház a Kossuth út és a Mátyás király utca sarkán található. A múlt században épített Kádárházban a kádár mellett egyéb mesterségek is bemutatásra kerülnek. Az épületben rendezvény-, alkotó- és workshoptér, valamint ajándékbolt is található.
Erdőbénye kívül van a Tokaji borvidék úgynevezett magterületén, vagyis a legkiemelkedőbb termőhelyeken, de része a külső övezetnek. És híresen szép, mondhatni festői kis település, amely a vidék bortermeléséhez nemcsak a saját területén lévő szőlőkön megtermelt zamatos nedűvel, de az itteni kádármesterek által készített boroshordókkal is hozzájárul.
Nekünk valahogy mindig októberi esőzésben sikerül idejönnünk, de így is hangulatosnak látjuk a kis falut. Most pedig, ahogy a központban megálltunk, egy remekmívű, stílusában egyszerre hagyományőrző, ugyanakkor elegánsan tervezett és kivitelezett épületet láttunk meg, a KÁDÁRHÁZAT. Az egy évvel ezelőtti átadásról szóló beszámoló szerint: Romjaiból épült újjá Erdőbénye központjában a múlt századi épület, ahol kádár és egyéb mesterségek bemutatása mellett, alkotótér és ajándékbolt is várja a látogatókat. Az esőtől és a kíváncsiságtól hajtva természetesen nyomban be is mentünk a különös kapun, hogy szétnézzünk benn. Sajnos a kádármesterséget bemutató helyiség zárva volt, az épület másik feléről pedig az derült ki, hogy még nincs is egészen készen. Egyedül az Élmény Kávézót találtuk nyitva, de elég sivárnak éreztük a helyet, meg hát mi akkor már inkább ebédre vágytunk. Ebédelő hely viszont jelenleg egy sincs a faluban! Ide viszont majd érdemes lesz visszajönni, hátha akkor már a ház több funkciójával is megismerkedhetünk.