A fegyverni Pusztatornyot 1480 körül építették gótikus stílusban, ez Jász-Nagykun-Szolnok vármegye legrégebbi műemléke. 1868-ban készült az első leírása, mely Ipolyi Arnoldnak köszönhető. 1961-ben faragott kövekkel egészítették ki a torony délnyugati támpillérét. Csonkatoronyként is szokták emlegetni.
Az egész vármegye egyik legrégibb műemléke. Kiemelkedik a tájból, pontosabban kivöröslik 500 éve. Azon töprengek, hogy miért pusztatorony, mert pusztatorony nekem az, ami kint áll a semmiben, lakott területektől távol, és van ilyen egypár, ld. Somogyvámoson, Ádándon vagy Gyepükajánon például. De ez településen van, körülötte temető.
Hová lett a templomrésze, nem tudom. maradt a torony, ami viszont nem csonka, hanem inkább ép benyomást kelt. Belenézhetsz alul is, érdekes hely a temető közepén, talán itt misézgetnek a kísértetek éjfél után. Mindenképpen látványos uticél.