Ez egy vicc egy a Fehérgyarmat. Személyes históriám vicce. Hajdanában ide nősültem, itt ténferegtem mindig ezeken az utcákon, itt unatkoztam napokig, később nem egyszer idelátogattam valami hivatalos ügyben, itt aludtam, ettem-ittam, most meg az elmúlt egy-két évben átmentem rajta párszor, és semmi érdemlegeset nem tudok felmutatni, miért érdemes itt megállni, nézelődni, enni, inni vagy bármit.
Na, de most ennek vége, nekikeseredvén megálltam csak valahol a centrumban, idejöttem ehhez a Kossuth szoborhoz, hogy mindezt elpanaszoljam neki. Más úgysem hallgatna meg. Azt mondja, ő 2000 óta áll itt, azóta figyeli a várost, kb. attól fogva, hogy én nem sűrűn járok erre. Így aztán kicseréltük a tapasztalatainkat a volt pénzügyminiszterrel, kiegészítve a világról alkotott nézeteinkkel. Egyébként helyi szobrász első köztéri alkotása.