A Szikla-forrásból eredő Felsőtárkányi-tó tökéletes célpontja kisebb kirándulásoknak, sétáknak, piknikeknek. Három tanösvény csomópontja található itt, a parton szabadtéri színpadot hoztak létre, és a tó közeléből indul a felsőtárkányi erdei kisvasút is.
A tó még még horgászásra is alkalmas, azonban elsődlegesen a „fogd meg és engedd vissza” szemlélet uralkodik.
Felsőtárkányra a közeli hotel miatt érkeztünk, csak a szállásunk elfoglalásáig még volt egy kis időnk. Már nem először jártunk a tó környékén, gondoltuk most is meglátogatjuk, körbesétáljuk, hangulatos kellemes hely. A padokon megpihentünk, majd folytattuk utunkat. Bár a legutóbbi alkalomkor csak a szerencsén múlt, hogy nem a fejünkre esett egy faág, pont kb. 1 méterre előttünk zuhant a magasból egy jókora darab korhadt faág.