A Farkaskútvölgy csapata egy rendkívüli térszobrot álmodott meg, amit Csíkszentmihályi Benjamin készített el mindenki örömére. A 2020 végén felállított egyedi alkotást a művész a környék holtfáiból formálta meg a kéz formájú kilátóvá, ahonnan a Cserhát dombjaira tekinthetünk.
A Kéz-kilátó kiváló pihenőpont, ahol akár relaxálhatunk, meditálhatunk, de pikniket is tarthatunk.
Kihagyhatatlan 2023. szeptember 22.a párjával járt itt
érezheti magát, ki felkapaszkodik a fesőtoldi Kéz Kilátóra. Csúszós és nagyon szuszogtatós az út, egyáltalán nem könnyű, de roppant érdekes a látvány és a kivitel. Mindenkit lenyűgöz az alkotás és a kilátás.
Bonyolult az élet. Valahogy nincs ez igazán jól kitalálva. Azt mondják a térképek, hogy menjünk Hollókő felől, a vár előtti/alatti parkolókban le lehet tenni a kocsit, és onnan gyalog. Hát lehet, az én véleményem szerint így brutálisan messze van. Szépen ki van festve a kék jelzés, nincs azzal semmi gond, de értelmetlenül sok hegyre fel, meg hegyről le van addig, amíg eljutunk odáig.
Az un. kilátó nem igazán van a csúcson, pár hegytetőn átbotladozik az ember, aztán végén van ez a völgyre néző különlegesség. Tényleg jópofa, nagyszerű építmény a maga nemében. És nem csúnya a környék. De amikor rájössz, hogy órákat gyalogoltál, a kilátó alatt 1-200 méterre meg házak vannak, autóutakkal, akkor azért mégis eltöprengsz, hogy nem biztos, hogy végig kell ezt az egészet ezért csinálni. Sokkal rövidebb útja is van annak Felsőtold felől, a Farkaskútvölgy felől, de nincs mit tenni, autó a hollókői várnál, kezdődik a bukdácsolás visszafelé. Láttam rutinosabbakat, egyszerűen csak leereszkedtek a domboldalon és már el is értek valami utat. Ja, hát igen. . . ha 20-30 éves lennék, talán semmi problémám nem lenne ezzel, egyszer élünk, túra van, hegyre fel! De így egy kicsit már más a helyzet. Egyébként nem bántam meg, hogy elmentem, megnéztem ezt a helyet, annyira kuriózum, hogy már mindenkinek el kellett volna látgatnia ide!