Pár éve, mióta egyszer véletlenül betévedtünk, annyira megtetszett az étterem hangulat, a finom ízek, a kedves kiszolgálás, hogy azóta, ha arra járunk, mindig betérünk ide. Kicsit messzebb van tőlünk, de minden évben visszatérünk Sopron és a Fertő-tó környékére, imádjuk. . .
ilyenkor kötelező program az étterem meglátogatása :) Aki erre jár feltétlenül próbálja ki, nem fog csalódni, sem az étteremben, sem az ételek minőségében, mennyiségében, árában, szeretettel ajánlom mindenkinek :)
Már többször voltam ,és mindig elégedetten távoztam. A kiszolgálás gyors,nagyon udvarias pincérek. Az ételek ,finomak és bőségesek. Árban is megfelelő. Nyáron a teraszon nagyon kellemes,több helyiségből áll mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Nem mellékes nagy parkolóval rendelkezik! Aki arra jár próbálja ki nem csalódik!
Sopronból hazafelé tartva sok éttermet kipróbáltunk már, most a fertőendrédi elágazásnál éheztünk meg igazán. A parkolóban még árnyékos helyeket is lehet találni (napsütésben ez sem utolsó szempont). A több részből álló vendégtérben mindenki találhat mentalitásához közel álló elhelyezkedésű asztalt.
A felszolgálóra szinte nem is kellett várni, hamar megjelent az étlappal. A kiválasztott étel is időben elkészült, és mind mennyiségében mind ízvilágában elnyerte tetszésünket. Pincérünk többször is visszatéve kérdezte meg, megfelelő-e, kérünk-e valami kiegészítő ízesítőt, kenyeret stb. Az elszámolás is korrekt volt.
Útközben álltunk meg, egy buszra való ember tódult be. A kerthelyiségben ültünk le, hamar rendeltünk és hozták is az ételeket. Gusztusos tálalás, méretes adagok. Az asztalnál ötünk közül egynek nem ízlett az étel, de ez az ő ízlésén múlott. Semmi extra, de finom, ételek.
Az árakkal már annyira nem voltam megbékélve, de jelen esetben a csoport együtt fizetett, úgyhogy annyira nem volt zavaró. Összességében egy betérőnek kellemes volt.
Egy hete jártam a párommal és anyukámmal az étteremben. Első benyomásom sajnos nem volt valami pozitív. Az ablak mellett ültem, ahol nagyon sok légy mászkált a párkányon. . . . Ököruszály levest ettünk, ami átlagosnak mondható volt.
Két személyes Tercia tálat rendeltük, ami bőséges volt (még hárman sem tudtuk elfogyasztani), de a köret petrezselymes burgonya nem igazán volt összekeverve a petrezselyemmel, időbe került mire megtaláltam a petrezselymet rajta. A zöldségköret is átlagosnak mondható,de a konzerv bébikukorica nem igazán volt finom. A húsok finoman voltak elkészítve és elég sok volt a tálon. Összességében a főétel jónak mondható. A saláta viszont nagy csalódás volt. Férjem almapaprikát kért, ami ehetetlenül keserű volt. Anyukám uborka salátája átlagos volt. Én pedig vegyes salátatálat kértem, ami sajnos borzasztóan ecetes volt (teljesen kicsípte a nyelvemet). Limonádét ittunk, amit a férjem meg sem tudott inni,annyira savanyú volt. Tudom, hogy egészségtelen a cukor fogyasztása, de talán nem kellene ilyen drasztikusan visszafogni! Összefoglalva a köretekre és a salátákra nagyobb figyelmet kellene fordítani!
2015. julius 11. -ken szombaton voltunk ebben az etteremben es 2 szemelyes Tercia talat rendeltunk. Az egy dolog,hogy rosszul van beallitva a napernyok tobbsege pont nem az asztal felett,hanem mellette. . . . De! A zoldseg ami a koretkent volt elkeszitve es felszolgalva az a selejt es gusztulansag ne tovabbja! Nyaron(! ) mirelit azaz gyorsfagyasztott zoldseg?
? ? ? A sargarepat nem lehett kette vagni! A koktel kukorica pedig mint a ragogumi ugy volt nyujthato! ! A rizs valoszinuleg mar meg volt fozve tobb napja,mert olyan kemeny volt,hogy szinte az egeszet visszakulduk. Lehet,hogy az eppen eskuvore keszulo ettermi szakacs volt tulterhelve,de egyszeruen az etel minosege KATASZTROFALIS volt. Mindezt szova tettuk a felszolgalo fiatalembernel,akinek megmutattuk,hogy mi a reklamalasunk "targya" O is csak reszvettel volt irantunk. Osszesegeben,azt fogom csinalni,hogy meg egyszer elmegyunk ebbe az etterembe es ha ugyanilyen lesz a felszolgalt etelek minosege es allaga,akkor csak az italfogyasztast fizetjuk ki! ! Egyebkent minosithetetlennek tartom,hogy a tuljdonos egyaltalan engedi a mirelit gyorsfagyasztott etelek felhasznalasat! ! !
2015. május elején jártunk ismét ebben az étteremben,ahol egyidejűleg több rendezvény is zajlott, lakodalom és ballagások, mégis fogadtak bennünket. Az ételre elég sokat kellett várni és amikor kihozták enyhe csalódás vett rajtam erőt. Az étterem büszkesége az Andaui csirkerögök, melyet hasábburgonyával rendeltünk.
Egyikünk tányérján kevesebb, másikunkén több "rög" volt, a hasábburgonya legalább másodszor, de lehet, hogy harmadszor volt kisütve, ez látszott a kinézetén, és megkóstolva az állaga is ezt bizonyította. Az éttermi rész tisztaságával és a kiszolgálással nem volt problémám, a személyzet udvarias volt. A mosdóban már voltak nemkívánatos dolgok, a papírtörlő magas kupacban állt a szeméttároló edényben, és mellette is. Szódát eddig még soha nem ittam 500,-Ft-os áron, hát most sikerült. 10-13 évvel ezelőtt havonta többször is ellátogattunk ebbe az étterembe, mert messzemenően verte a többi környékbelit, most azonban úgy döntöttünk, hogy a jövőben jó messzire elkerüljük majd.
Bécs felé menet tértünk be a jó út menti átlag étterem reményében. De ennél jóval többet találtunk. A téli kert jellegű rész tágas,ízléses,hangulatos,a gyerekeknek játszó-résszel(kint játszótérrel). A rendelhető ételek szuper jó fotói is szemrevételezhetők(ezt nagyon értékeljük,de kevés helyen tapasztaljuk).
A család fogyókúrázó és gyermek tagjai számára is volt(nem is szűk)választási lehetőség, - és a személyzet sem húzta el a száját ettől,sőt,segítőkész volt ezen a téren is. A máshol oly gyakran szűk leves- és desszert-kínálat itt gazdagnak bizonyult. Jól éreztük magunkat mindannyian, - jóval később értünk Bécsbe,mint terveztük!
Sopron felé haladtunk, amikor a gyerekek észrevették a játszóteret az út mellett, így nem volt apelláta, meg kellett állnunk. A leparkolást követően hosszasabban maradtunk, bár csak innivalót akartunk venni, végül így egy ebédet is beiktattunk a programba.
A belső tér tágas, szépen meg voltak terítve az asztalok, de a jó időre tekintettel, a többi vendéghez hasonlóan mi is inkább a teraszon foglaltunk helyet. A fiatal pincér azonnal a segítségünkre sietett, segített a választásban, az ételek pedig nagyon gyorsan elkészültek. A gyerekek miatt párizsi pulykamellet rendeltünk krumplitallérokkal, amelyek mosolygó arcot formáznak (1090 Ft a gyerekmenü). A hús friss, finom volt. Szombatonként 2690 Ft-ért svédasztalos büféebéd lehetőség is van itt. Lehet féladag ételt is rendelni, a teljes ár 65%-áért. Az étlap nagyon tetszetős, az ételeket nagyméretű színes fotókon mutatják be. Az árak középkategóriásak. A mosdó tiszta, rendezett volt. A benti részben van egy kis játszósarok a gyerekek részére. Nagyobb rendezvények tartására alkalmas a hely, mellette egy panzió üzemel.
Fertőd környéki kirándulás alkalmával egy barátommal látogattunk el az étterembe. A választék nagy, egy-két különlegességgel is lehet találkozni. Az adagok átlagosak, az étel ízletes. A kiszolgálás kiváló. Az étterem méretét elnézve, ide érdemes nagyobb összejöveteleket is szervezni. Az ár/érték aránnyal elégedettek voltunk. Mindenkinek ajánlani tudom!