Szuper hely csak ajánlani tudom! Gyönyörű kilátás, első osztályú kiszolgálás, nagyon finom ételek és nem drágán! Nagy adagok akár elvitelre is! És a személyzet tényleg kedves és segítőkész! Nagy társaságoknak is bőven van hely! Ráadásul a Fertő-tóra kilátással ami önmagában is gyönyörű! Aki arra jár térjen be és nem bánja meg!
Elgyötörten egy esküvő után és mivel közelben jártunk egy kőfejtős látogatás után érkeztünk. Italok rendben. Másfél óra után a pincér odalép és ezt mondja: "a konyha elfelejtette a rendelési két elkészíteni". Tény a limonadekat nem kellett fizetnünk. Desszertet ajánlottak,de ott hagytuk a helyét. Nem ajánlom! Senkinek!
Ez az étterem Fertőrákos falu szélén található a soproni bekötőút mentén, a Mithrász-szentélyhez bevezető bicikliút közelében, valószínűleg innen a névadás. Külsőre nem túl bizalomgerjesztő, az étterem előtti parkoló rendezetlen, belépve az étterembe félhomályt, asztalra felrakott székeket láttam, mintha záróra lenne.
Személyzet sehol. Aztán mégis beljebb lépve kiderült, hogy az étkező vendégek - pár asztalnál - a teraszon vannak, a személyzet (2 fő) a pultban tevékenykedik, a belső részbe pedig később egy csoportot várnak, ezért nem terítettek oda. Az étterem retró hangulatához illeszkedett az étlap külsejében (műbőr kötés, számtalan lap lefóliázva) és tartalmában is, főleg klasszikus fogások nagyevőknek 2000-2500 Ft közötti főétel árakkal. Egy 2 személyes Mithasz-tálat választottam, amelyen Cordon Bleu, gombás szelet, rántott szelet, Mátrai borzaska szerepelt vegyes körettel, vegyes savanyúsággal (4990 Ft). Desszertként túrós és nutellás palacsintát kértem (590 Ft ill. 550 Ft/2 db), opcionális vanília öntettel. Az ételek kb. 20 perc alatt készültek el, elvitelre kértem. A 6 db dobozért felszámoltak 600 Ft dobozdíjat. Kötelező szervizdíj nincs, bankkártyával lehet fizetni. Valóban nagy adagok, 2-2 nagy szelet hússal típusonként, de ízben átlagos. Egyes húsok túl zsírosak, olajosak. Mirelit sült krumpli. Szívélyes, segítőkész kiszolgálás, amely udvariassággal párosult.
Fertő-tavi fürdőzés után tértünk be az étterembe. Kellemes klíma volt a teraszon, a látvány pazar: Fertő-tó a távolban. A személyzet készséges, az italok gyorsan kiértek. Nagy ételválaszték, remek ételek. Sokan voltak, de egész gyorsan megkaptuk az ételeket. Minden kifogástalan volt.
Talán egy zavart, hogy a teraszon lehetett dohányozni és a szomszéd asztal ezt bőszen kihasználta. Amiket ettünk: halászlé, borzas szelet, borjú paprikás.
2014 augusztusában jártam ott a párommal. A teraszon foglaltunk helyet ahonnan szép kilátás nyílt a Fertö tóra. A választék átlagos volt, helyi specialitásokat nem tartalmazott. A felszolgált fogások minösége átlagos volt mint a menyisége is. Amit kifogásolni lehetett az az, hogy lassú volt a kiszolgálás holott nem is volt teltház. Azoknam ajánlom aki szeretik a kilátást.
9421Fertőrákos, Fõ u. 1.
06 99 355 246
Szolgáltatások
kerthelyiség csoportokat szívesen fogad kisállat bevihető parkolási lehetőség széles borválaszték zártkörű rendezvény lehetősége