Lipovics János alkotása, mely a Három gyermek címet viseli, a Szent István utca-Temető utca kereszteződésénél található. A gyermekeket ábrázoló szobrokat 2021. május 23-án állították fel. A szoborcsoport egy kezében békát tartó kislányt, papírrepülőző kisfiút és egy foci labdával csücsülő fiúcskát ábrázol.
Útmenti megállítós. Arrajártam, megláttam, félreálltam. Ez itt három gyerek, de nem játszótér. Azután, ha jobban körülnézel, megpillantod, hogy ez itt a Házaspárok útja. . . Az ország népesedéspolitikája kudarc, évről évre kevesebb gyerek születik, de nem csak nálunk, Európában egyáltalán. Az un.
fehér európai emberállomány nem nagyon kíván már sokasodni. Egyrészt betelt a Föld, másrészt az emberek életmódja változott meg alapvetően. Ezért sok helyen az országban találunk ilyen kis közvetett szaporodásbuzdítókat, rendezvényeket, házasságok hetét, évét, mindent, amit, amit csak a propaganda hordozni bír a hátán. Szóval, a házaspárok útjának elejére célzottan került a három gyermek, hát idemegyünk majd andalogva sétálni, tervezzük a jövőt, meg a nagy fészekaljat. És a három kisgyerek rásegít erre, a kislány békát fog, miközben kosarát maga mellé tette, az egyik fiú pajkosan papírrepülőt röptet, miközben gyík (vagy sárkány) mászik a lába felé, a harmadik srác a labdájával ül igen jelképesen, hogy ő is megelevenedjen a házaspárokban, mint a mesében a Pinokkió. Hát, nem tudom, mit hajt ez majd hasznot, de meglátjuk. A három kissrácon nem múlik, ők megteszik a magukét.