Szikra Gabiékat régóta foglalkoztatta a gondolat, hogy ne csak egy szezonálisan nyitva tartó éttermet üzemeltessenek. Ezt az álmot Fonyódon sikerült megvalósítani a Konyhám Stúdió 365 nyitásakor. A kiváló étterem 90 négyzetméteren 60 férőhellyel és csodaszép kilátással vár.
Tovább olvasom >>
A tulajdonosokat idézve: Ismerős, közkedvelt ételeket szeretnének kínálni a vendégeknek, úgy, ahogyan otthon nem kapja meg az ember. A fine bistro ételeke kóstolva garantált, hogy nem megyünk haza éhesen!
Az étterem - bisztró - a volt áruház tetőterében található, teraszáról kilátással a Balatonra. Ez nem balatoni strandbüfé, ízlésesen kialakított, elegáns hely. A személyzet, a kiszolgálás sem hagy kívánni valót maga után. Ebédre tértünk be néhány hete kettesben, éppen nyitáskor.
A rendelés leadása után apró figyelmességgel, finom falatkákkal leptek meg bennünket, amíg az étel elkészült. Brassóit rendeltem, ahogy a ház készíti. Sokfelé ettem már brassóit, de ez tényleg sajátos volt, más mint az eddigiek. Ennek ellenére finom volt, talán a köret lehetett volna bőségesebb. A tálalás pedig - ahogy a honlap fotóin is látszik - szinte művészi. A hely nem olcsó. De aki nem csak az étvágyát akarja csillapítani, hanem kellemes környezetben, igényesen tálalt ételek fogyasztásával akarja kényeztetni magát, annak ki kell próbálnia.
Szikra Gabi új étterme Fonyód szívében, a Balaton üzletház legfelső emeletén működik. A beltér otthonos, meghitt, hangulatos, a háttérzene kellemes, jól megválasztott, a teraszról az északi partra nyíló kilátás fenséges. A kiszolgálás kifogástalan, motivált, udvarias, kedves, egyszóval itt minden adott, hogy az ember másfél-két órára átadja magát a gasztronómiai élményeknek.
A kínálat izgalmas, a választék ugyanakkor bizalomgerjesztően szűk. Kínálnak két-két levest, előételt és desszertet, valamint tizenkét főételt az újragondolt magyar illetve nemzetközi konyha jegyében. Itt sem feledkeznek meg a vegetariánusokról, a főételek harmadának ők képezik a célközönségét, de e fogások élményt nyújthatnak húsevőknek is, legyen szó a helyben gyúrt vargányás szélesmetéltről vagy a kecskesajtos séfsalátáról. Mintegy húszféle minőségi magyar bort tartanak, melyek zöme - nagyon helyesen - balatoni, azon belül is a déli parti pincék képviseltetik magukat markánsabban. Valamennyi csendes bort kimérik decire. Tartanak ugyanakkor négyféle Champagne-t is. A töményital szűk, de igényes, a sörök sajnos egytől egyig nagyipariak, pedig a Balaton környékén működnek minőségi kisüzemi főzdék, jómagam az üzletvezetés helyében Hedont és Starit tartanék. Levelestészta párnácskát kaptunk fogadófalatként, egy kevés fűszeres sajtkrémmel. Jó indítás, bár a krémet túl óvatosan adagolték, nem érvényesül eléggé. A művészien tálalt Angus-tatárt marinált zöldségek kísérik, a tatár remek, kiváló kovászos kenyérből készült pirítóst adnak mellé. A citrusos rizottón tálalt (afrikai) harcsafilét egy kevés tengeri spárga dobja fel, ami inkább dekoráció, mint ízképet befolyásoló tényező. A rizottó krémes, a rizsszemek megfelelően roppannak, a hal szaftos. A grillezett karfiolrózsákat narancsos sütőtökös répapürén tálalják (legalábbis ezeket az alapanyagokat véltem beazonosítani a kompozíció alapját képező selymes krémben, amire az étlapon nincs utalás), marinált zöldségekkel és jól dresszingelt frisée-levelekkel körítve. A feketeribizli-mártással és tejfelhabbal tálalt túrógombóc méltó zárása volt e kiemelkedő vacsorának. A Konyhám stúdió 365 nem sokkal megnyitása után bekerült a Dining Guide kalauz szerkesztősége által pontozott legjobb 142 étterem közé, amit megérdemelt elismerésként nyugtáztam.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét.
Ön a tulajdonos, üzemeltető?
Használja a manager regisztrációt, ha szeretne válaszolni az értékelésekre, képeket feltölteni, adatokat módosítani! Szívesen értesítjük arról is, ha új vélemény érkezik.