A Néró pizzéria jobbacska hely, ami a kiszolgálást illeti, kedves fiatal lányok állnak a pult mögött. Megjön a harmadik, felkapcsolja a villanyt, ami nem baj, de bekapcsolja a rádiót is, amire egyáltalán nem lenne szükség. Nem szóltam, nem akartam lelombozni, egyébként egyedül voltam a vendégtérben.
Egy sült hekktörzset ettem friss kenyérrel és uborkával, ez átlagos volt, viszont nagyon olcsó, 1690 ft. Ittam egy Soproni szűzet mellé, az 490 ft volt, ez is igen kedvező. Megadom nekik a négy pontot, azzal együtt, hogy a kaja-pia rovat csak 3 pont.
Többezer értékelés igazolja, hogy jót igyekszem nézni mindenütt, ahol lehet. De van, ahol nem lehet. Az Abony határában működő Bagoly nevű kocsma büfé lottózóban a kiszolgálás barátságtalan, a köszönömre nincs válasz, a beltér hangulattalan, az italválaszték színvonaltalan. Nem ajánlom a helyet senkinek. .
Nincs fontosabb a személyességnél, annál, hogy a vendég érezze, hogy nem egy automata áll a pult másik oldalán, akinek mindegy, hogy a vele szemben álló mit gondol és mit érez. Itt egy kedves hölgy megpróbált rábeszélni nagyon aranyosan egy hotdogra, mintegy kitalálva a gondolatom, de nem sikerült neki, ellenálltam a kísértésnek és csak egy kávét kértem. Ami hozta a szokásos korrekt minőséget. Tisztes négy pont a hely.
A Peze pékség másik egysége kinnebb esik a központtól, méretre kisebb, a választék színvonala hasonló, ez is egy albán hely, a szokásos termékekkel, amit sokfelé láthatunk. Itt egy túrós pitére esett a választásom, ami nem volt élvezhetetlen szerencsére, de nagy élmény sem. A szokásos 3 pontot tudom felajánlani.
Fűzfa büfé valójában kocsmaként működik, ki tudja, lehet, hogy valamikor a homályba vesző múltban büféként működött, minden esetre ottjártam idején már nem szolgáltak fel ételeket. Az italválaszték kommersz, érdektelen. Kértem egy Kőbányait meg egy szódát, 550 forint volt a számla. 3 pont a hely.
A Dreher sörözőben nagyon barátságos a törzsközönség. A pultos épp nincs a helyén, az egyik vendég beugrik és kiszolgál, de a pénzt már nem veszi el, azt a közben visszaérkező csapos kezeli. Az árak meglepően kedvezőek, egy kisüveges Pilsner Urquellt kértem elvitelre, és egy pohár szódát helyben, 535 forint volt a számla.
A Koccintó egy átlagos, egyszerű, olcsó vidéki söröző. A pult felett régi rádiók és humorosnak szánt feliratok fatáblán: Nálunk lelőnek minden harmadik reklamálót. Ma ketten már rekláamátak Hitel csak ha 100 felett vagy és a szüleid is elkísérnek. A dekorációban sok Fradi ereklye. Sörök 420 és 500 ft között kaphatók.
A Peze pékség cukrászati készítményeket is kínál, melyek jelentős része margarinos borzadály, ez szemre is látszik. A mákos rétes viszont meglepő módon tetszetős, de mivel azt vettem a konkurenciánál, néhány pogácsára szorítkozott a rendelésem, amit csak jóindulattal lehet átlagosnak nevezni.
A Vali pékség egyike azon albán pékségeknek, ahol le is lehet ülni helyben fogyasztás céljából. Sőt a választékban pizzák is szerepelnek, de azokról szemre is meg lehet állapítani, hogy elég gyengécskék. Úgyhogy vettem egy mákos rétest, ami kb. 600 ft volt, ez átlagos ár/érték arány, a hely klasszik 3 pont.