Böngéssz a legfrissebb gödöllői értékelések között!

Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 268 városban járt márFelfedező - 3696 helyen első értékelőNépszerű író - 2496 hasznos szavazat12 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 104728 feltöltött kép
Érdekes 2024. december 25. 12:59csoporttal járt itt
Ez volt az a látnivaló Gödölőn, amit talán a legjobban vártam, és korábban még nem láttam belülről. Helyileg a gödöllői vasútállomásnál, közvetlenül a sínek mellett található ez a Monarchia korabeli szép neoreneszánsz épület. 1882-ben Ferenc József császár és Erzsébet királyné (Sisi) uralkodópár részére épült, akik Pestről rendszeresen vonaton utaztak Gödöllőre a kastélyba.
Gödöllői Királyi Váró, GödöllőGödöllői Királyi Váró, GödöllőGödöllői Királyi Váró, GödöllőGödöllői Királyi Váró, GödöllőGödöllői Királyi Váró, GödöllőGödöllői Királyi Váró, GödöllőGödöllői Királyi Váró, GödöllőGödöllői Királyi Váró, GödöllőGödöllői Királyi Váró, GödöllőGödöllői Királyi Váró, GödöllőGödöllői Királyi Váró, Gödöllő
Még több kép (8 db) >>
Érdekes 2024. december 25. 10:10csoporttal járt itt
A Királyi Kastéllyal szemben lévő Várkapitányi lak a Szabadság úton, más néven Testőrlaktanya az elmúlt években, 2017 óta a Karácsonyháznak ad helyet decemberben. Szépen fel is újították, de a laktanya jelleg egyáltalán nem érzékelhető, nincsenek ilyen típusú berendezések vagy hadtörténeti kiállítás benne.
Várkapitányi lak, GödöllőVárkapitányi lak, Gödöllő
Érdekes 2024. december 25. 9:35csoporttal járt itt
A Karácsonyház 1999-ben nyitott meg először kapuit Gödöllőn, mely jelenleg a főút mellett, az Alsóparkban, a Királyi Kastéllyal szemben lévő parkos részen működik. Érdekesség, hogy ez egy családi vállalkozás, szerintem nagyon remek ötlet.
Karácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, GödöllőKarácsonyház, Gödöllő
Még több kép (24 db) >>
Kihagyhatatlan 2024. december 25. 9:16csoporttal járt itt
Némiképpen meglepő, különleges, keleti-ázsiai hangulatokat idéző látnivaló a gong Gödöllő főterén, amelyet a város Indonéziától kapott ajándékba. A világon ez az ötödik, azon belül Európában az első és egyetlen ilyen emlékmű, amely a világbékét és a Föld népeinek testvériségét, barátságát hirdeti.
Világbéke-gong, GödöllőVilágbéke-gong, GödöllőVilágbéke-gong, GödöllőVilágbéke-gong, GödöllőVilágbéke-gong, GödöllőVilágbéke-gong, Gödöllő
Még több kép (3 db) >>
Érdekes 2024. december 25. 9:08csoporttal járt itt
Petőfi Sándor számos hazai szobrának egyike található Gödöllőn a Főtértől északra futó utca végén, egészen konkrétan a róla nevezett kis Petőfi Sándor téren. A tér másik látnivalója az evangélikus templom, sajnos csak kívülről, mivel ottjártunkkor nem volt nyitva (csak az istentiszteletek idejére nyitják ki, sajnos ez elég jellemző sok vidéki templomnál.
Petőfi Sándor, GödöllőPetőfi Sándor, Gödöllő
Kihagyhatatlan 2024. december 25. 8:50csoporttal járt itt
Az előző értékelő PZsu-hoz hasonlóan mi is Advent idején jártunk legutóbb Gödöllő főterén, előtte meg évekkel ezelőtt sokkal gyakrabban kb. minden évszakban. A Szabadság tér és környéke autómentes sétáló részlege a kisvárosnak, ahol többféle kisebb vendéglátó egység kapott helyet: cukrászda, kávézó, street food bár, illetve a Polgármesteri Hivatal épülete.
Gödöllő főtere, Gödöllő
Kiváló 2024. december 25. 8:36csoporttal járt itt
A Cafe Frei lánc számtalan egységét országszerte évek óta rendszeresen látogatom, mondhatom, hogy nagy rajongójuk voltam, talán valahol még vagyok is. Összességében a varázsuk egy kicsit számomra megkopott, megfakult. Fogalmazhatok úgy is, hogy valamelyest felhígult a színvonal. Nos, ez Gödöllőn abszolút nem igaz!
Cafe Frei - Gödöllő, GödöllőCafe Frei - Gödöllő, GödöllőCafe Frei - Gödöllő, GödöllőCafe Frei - Gödöllő, GödöllőCafe Frei - Gödöllő, GödöllőCafe Frei - Gödöllő, Gödöllő
Még több kép (3 db) >>
Érdekes 2024. december 24. 19:34csoporttal járt itt
A Szeplőtlen Fogadtatást dicsőítő barokk stílusú alkotás a Gödöllői Királyi Kastély közelében, a Szabadság téren. A szobrot a kastélyt építtető Grassalkovich Antal gróf rendelte meg. A talapzatán lévő négy dombormű Szűz Mária életének fontos eseményeit mutatja be a Biblia alapján.
Mária-oszlop, GödöllőMária-oszlop, GödöllőMária-oszlop, Gödöllő
Érdekes 2024. december 24. 19:13csoporttal járt itt
A Cserkészfiú szobra Gödöllő központi, parkos részén található, a Művészetek Háza, illetve a Smarni Étterem mögött. A régi "eredeti" Cserkész szobor - trombitát fújó felnőtt férfialak - az 1933-as gödöllői Cserkész Világtalálkozó 10. évfordulójának alkalmából készült, amelyet 1943-ban avattak fel, és 1948-ig a testőrlaktanya előtt állt.
Cserkészfiú, GödöllőCserkészfiú, GödöllőCserkészfiú, GödöllőCserkészfiú, GödöllőCserkészfiú, GödöllőCserkészfiú, GödöllőCserkészfiú, GödöllőCserkészfiú, Gödöllő
Még több kép (5 db) >>
Kihagyhatatlan 2024. december 24. 18:55csoporttal járt itt
Gödöllőn járva talán ez a szobor tetszett nekem legjobban, szóval 5 pontosra értékelem. A szobor a szintén a lengyel zeneszerző zseni nevét viselő Frédéric Chopin Zeneiskola épülete előtt található, a kastély felé menő főút mellett. Margó Ede szobrászművész alkotása 1929-ben készült, eredetileg egy budapesti pályázatra, ám művével nem aratott osztatlan sikert.
Chopin-szobor, GödöllőChopin-szobor, GödöllőChopin-szobor, GödöllőChopin-szobor, GödöllőChopin-szobor, Gödöllő
Még több kép (2 db) >>