Böngéssz a legfrissebb makói értékelések között!

Gyémánt fokozatú értékelőOrszágjáró - 269 városban járt márFelfedező - 3760 helyen első értékelőNépszerű író - 2498 hasznos szavazat12 évnyi aktív tagságKitartó fotózó - 106087 feltöltött kép
Kiváló 2025. február 22. 11:42gyerekekkel járt itt
A makói illetőségű Papp-cukrászcsalád 3 helyi egysége közül ez a fagyizó a legkisebb, amely a központban, a Széchenyi téren található egy ház aljában, a "kanyarban". Mellettük egyébként a szintén Papp családi kávézó működik. Szerencsére áprilisban már elég jó volt ahhoz az időjárás, hogy vállalkozzunk a fagyizásra, sőt, gyakorlatilag minden nap fagyiztunk valahol, így a Papp Fagyizó sem maradhatott ki.
Papp Fagyizó, MakóPapp Fagyizó, Makó
Kiváló 2025. február 22. 11:34gyerekekkel járt itt
3. generációs családi cukrászda, amely 1981 óta működik, és jelenleg már 3 vendéglátó egységgel vannak jelen Makón belül (cukrászda és cukrászüzem, kávézó, fagyizó). Ez a központi cukrászati egységük, amely a Református templommal szemben található. Kissé kiesik a belvároshoz képest, csendes, kissé eldugott helyen található, de mindenképpen érdemes ide elsétálni.
Papp Cukrászda Kálvin utca, MakóPapp Cukrászda Kálvin utca, MakóPapp Cukrászda Kálvin utca, MakóPapp Cukrászda Kálvin utca, MakóPapp Cukrászda Kálvin utca, MakóPapp Cukrászda Kálvin utca, MakóPapp Cukrászda Kálvin utca, MakóPapp Cukrászda Kálvin utca, MakóPapp Cukrászda Kálvin utca, MakóPapp Cukrászda Kálvin utca, MakóPapp Cukrászda Kálvin utca, MakóPapp Cukrászda Kálvin utca, Makó
Még több kép (9 db) >>
Kiváló 2025. február 22. 11:21gyerekekkel járt itt
A Papp-család neve összefonódott Makón a magas szintű cukrászattal. Jelenleg már 3 egységgel vannak jelen a kisvárosban. A cukrászda a belvárostól kissé kijjebb, a református templommal szemben található, ez a kávézó viszont a központban, a Széchenyi téren kapott helyet, a kis fagyizójuk szomszédságában.
Papp Kávézó, MakóPapp Kávézó, MakóPapp Kávézó, MakóPapp Kávézó, MakóPapp Kávézó, MakóPapp Kávézó, MakóPapp Kávézó, MakóPapp Kávézó, MakóPapp Kávézó, MakóPapp Kávézó, MakóPapp Kávézó, MakóPapp Kávézó, Makó
Még több kép (9 db) >>
2025. február 22. 11:10gyerekekkel járt itt
Retró hangulatú, fősodratú, mondhatom, hogy tipikus kisvárosi, múltidéző cukrászda a buszpályaudvar mellett. A színvilág, a berendezés, a sütemények kínálata is az elmúlt századot, gyermekkoromat (1980-as évek) idézi vissza. Az árak barátságosak, úgy is fogalmazhatunk, hogy olcsó süteményeket, kávét, üdítőt kínálnak itt.
Gyöngy Cukrászda, MakóGyöngy Cukrászda, MakóGyöngy Cukrászda, MakóGyöngy Cukrászda, MakóGyöngy Cukrászda, MakóGyöngy Cukrászda, MakóGyöngy Cukrászda, MakóGyöngy Cukrászda, MakóGyöngy Cukrászda, Makó
Érdekes 2025. február 22. 0:27gyerekekkel járt itt
A Szent Istvánnak felszentelt, Makó-Belváros Katolikus Plébániatemplom melletti parkban található a helyi Szentháromság szobor, amelyet neobarokk stílusban készítettek 1888-ban. Az emléktábláról megtudhatjuk, hogy "Turi Fodor Péter és felesége, Bagaméri Ágnes emelte az Úristen dicsőségére". Valószínűleg hálaadási célból állították.
Szentháromság szobor, MakóSzentháromság szobor, MakóSzentháromság szobor, MakóSzentháromság szobor, MakóSzentháromság szobor, MakóSzentháromság szobor, MakóSzentháromság szobor, MakóSzentháromság szobor, MakóSzentháromság szobor, Makó
Érdekes 2025. február 22. 0:14egyedül járt itt
Makó külterületén, a Maros partján található, Tóth-család vállalkozásában üzemeltetett kemping területén találjuk meg ezt a kis kápolnát, amelyet a kemping tulajdonosai építettek. A hófehér falú kis templomot 2004-2008 között építették, elsősorban a szeretteik emlékének szentelve.
Szent István kápolna, MakóSzent István kápolna, MakóSzent István kápolna, MakóSzent István kápolna, MakóSzent István kápolna, MakóSzent István kápolna, MakóSzent István kápolna, MakóSzent István kápolna, Makó
Még több kép (5 db) >>
Érdekes 2025. február 21. 23:26egyedül járt itt
Ezt a szobrot, illetve díszkutat úgy hívják, hogy Múzsák kútja, ami azért érdekes, mert csak egy nőalak látható, szóval pontosabb lenne a Múzsa kútja, így egyes számban. Helyileg Makón belül a belváros gyalogos részén, a Makovecz Imre által tervezett Hagymaház bejárata előtt találjuk egy kis téren.
Múzsák kútja, MakóMúzsák kútja, MakóMúzsák kútja, MakóMúzsák kútja, Makó
Még több kép (1 db) >>
Érdekes 2025. február 21. 22:50egyedül járt itt
A Fájdalmas Szűzanya néven is említett kápolna a belvárostól északra, a buszpályaudvar közelében található. A kápolnát és mellette lévő nyári rezidenciát Kőszeghy László püspök építtette 1826-ban, klasszicista stílusban. A tornyot bádogsisak fedi. A kápolnát 1826-ban Nagyboldogasszony tiszteletére áldották meg.
Szervita kápolna, MakóSzervita kápolna, MakóSzervita kápolna, MakóSzervita kápolna, MakóSzervita kápolna, MakóSzervita kápolna, MakóSzervita kápolna, MakóSzervita kápolna, MakóSzervita kápolna, Makó
Érdekes 2025. február 21. 22:33gyerekekkel járt itt
Bár hivatalos neve Puttó, de Fiú hallal, illetve Úttörő kút néven is ismert a Nagyér sétányon látható kedves kis alkotás. Bár a hal és a kerek medence is vizet kívánna, de sajnos ottjártamkor nem volt benne víz, csak üresen, kiszáradtan szomorkodott. A hal szájából kellene elvileg, vagyis kellett volna a víznek kifolynia.
Puttó szobor, MakóPuttó szobor, MakóPuttó szobor, MakóPuttó szobor, Makó
Még több kép (1 db) >>
Kihagyhatatlan 2025. február 21. 22:23gyerekekkel járt itt
A Hagymavirág Szökőkút egy olyan látványosság Makó belvárosában, amely szintén a hagymához, Makó legismertebb "termékéhez", a város jelképéhez kapcsolódik. Helyileg a Széchenyi téren, a Korona Szálloda előtti téren található. Érdekessége, hogy a vízsugarakat úgy alakították ki, hogy működés közben hagymavirágot formázzon, a közepében egy vízgömb maga a virágzat a kör alakú medencében.
Hagymavirág szökőkút, MakóHagymavirág szökőkút, MakóHagymavirág szökőkút, MakóHagymavirág szökőkút, MakóHagymavirág szökőkút, Makó
Még több kép (2 db) >>