Az Ermali pékség egyike a megszámlálhatatlan katonát számláló albán pékség-hadseregnek. Itt fagylalt is van, de nem azt kértem, hanem egy mákos levelest, mely 440 forintba került és pont olyan volt, mint amilyennek vártuk. Jópofa bicikliparkolójuk is van. 3 pont a hely, egyszer megfelelt a célnak.
A Szőlőskert fogadó és ízlelde egyben bár is, nem túl széles italválasztékkal. Jómagam egy Óvatos Duhaj becenévre hallgató Soproni IPAt kértem elvitelre, s helyben egy szódát, mivel autóval voltam, a sört tanácsosabb volt otthon meginni. A szóda 100 ft-ba került, a sör az 50 forintos betéttel együtt 790 ftba.
Fülöp Árpád borozója egy teljesen elvarázsolt hely, olyan, mint egy vidéki otthon, gondolom azért, mert az is. Hordoz valamit a legendás Calgary hangulatából, de mindezt egyszerűbb kivitelben. A kínálat nem hordoz semmi extrát, sőt, szűk és kommersz, legalábbis sör és tömény tekintetében.
De az atmoszféra és a kiszolgálás annál inkább figyelemre méltó. Nekem ez megér 4 pontot, szívesen beülnék még ide. Egy Royal Helles sört vettem elvitelre, egy pohár szódát ittam helyben.
A Jobb, mint otthon presszó jó nevet választott, valahogy kocsmában a sör is, a bor is jobban esik, mint otthon, a fröccsről nem szólva. Az italválaszték szerény, nagyipari multisörök, hatféle, főleg Heineken termékek, de van Borsodi is. Csak dobozban, csapolt sört nem tartanak. A borlap a borokról nem árulja el, hogy melyik pince készítette, a tömények kommerszek.
A Gabó cukrászdában már jártam valamikor a kétezertízes évek közepén, idén júliusban gondoltam betérek egy puncs fagyira. Jellemzően gyümölcsfagyikat eszem, de néha megkívánom ezt a jó retro ízt. A beltér nem változott, én legalábbis nem érzékeltem változást. A fagyi korrekt volt, marad a négy pont.
Az Oázis falatozó nem azonos az Oázis sörözővel, más a műfaj, más a kínálat, más a személyzet, más az órarend és más a bejárat, igaz, ugyanazon épület keretében működik. Tartanak készételeket, frissen sülteket, sült halat, leveseket és street food klasszikusokat.
Jómagam zárás előtt pár perccel toppantam be, meg tudtunk egyezni egy adag fagyasztott chilis babban, ami 1850 forintba került és átlagos minőségű volt. 3 pont.
A pákozdi Sport presszó egy semmi extrát nem nyújtó kocsma, már persze ha nem tartjuk extrának a tévét, a dekorációban szereplő trófeákat és a dartsot. Inkább italműfajban várnék extrát. Tartanak kisüveges Pilsner Urquell 690-ért, meg alkoholmentes Heinekent további kommersz sörök és tömények mellett.