Füzérradvány gyöngyszeme az Ybl Miklós tervei alapján, Károlyi Ede által épített kastély. Az 1930-as években kastélyszálló működött az épületben, mely teljesen egyedülálló volt az akkori itthoni korszellemben. Az óriási ősfás kastélyparkban akár egy teljes napot is kirándulással tölthetünk, az épület falain belül pedig az itáliai reneszánsz fogadja vendégeit.
A kastély állandó kiállításainak központjának a szálló áll, míg az épület pincéjében társasjátéktermeket és szabadulószobákat hoztak létre, ahol a résztvevők segíthetnek a tulajdonosoknak az államosítást megelőző titkos vagyonmentésben.
A Károlyi kastély tipikusan a kihagyhatatlan kategória, akármikor jársz erre. A rendbehozatalának különféle fázisaiban láttam, volt, hogy sehol nem volt nyitva, volt, hogy csak a kastély sarkán egy kis rész, most már azt mondhatjuk, hogy a nagyrésze, talán fele bejárható. A bejárat áttevődött az idők során a kert, tő felé néző hátsó, de igazából a címeres nagykapura.
Ha autóval jössz, rendesen lefejnek belépővel már korán a bejáratnál, aztán onnan sétálhatsz fel a parkon át. A recepción meg egy eléggé morcos, barátságtalan lány ült, a maga módján szigorú sötéthajú szépségnek is mondhatnánk, de valószínű a háta közepére se kívánja a látogatókat, pedig alig jártunk arrafelé páran. Én például majdnem végig magányosan jártam teremről teremre. (Milyen érdekes, hogy az itteni felhasználók közül még senki sem értékelte ezt a kastélyt, csak a névtelen fantomok. ) Szóval, van ez a fantasztikus kastély ezen a fantasztikus vidéken, a világtól nagyon távol, gyönyörű a környezete is, a termekben is megpróbálták ötvözni a hagyományos múzeumot az interaktív eszközökkel, szép, és hangulatos, jelenleg is folyik a felújítás, aztán majd meglátjuk, ennek is hogyan alakul a sorsa. . . kis szerencsével az embereké maradt, de csak akkor, ha tartósan nem marad közöttünk a jelenkor újfeudalizmusa. Sok ilyent elfoglaltak már a modern bárók, vitézek és őrgrófok.
Az értékeléseket az Ittjártam.hu felhasználói írták, és nem feltétlenül tükrözik az Ittjártam.hu véleményét. Az átlag számításánál figyelembe vettünk 17 darab olyan értékelést is, melyet szöveg nélkül, csak pontozással adtak le partneroldalukon, a szallasvadasz.hu-n.