Hotel Gara Gyógy- és Wellness Szálloda Füzesgyarmat bemutatkozása
Füzesgyarmaton várja vendégeit a Hotel Gara Gyógy-és Wellness Szálloda. Standard szobákat és lakosztályokat kínál, melyek zuhanyzós fürdőszobával felszereltek. Tv és ingyenes Wi-Fi áll rendelkezésre. A belső udvarban szintes szálloda kétágyas szobákat és lakosztályokat kínál.
Belső udvarában kialakított úszó-, gyermek-, és gyógyvizes medencék járulnak hozzá a teljes kikapcsolódáshoz. A Kastélypark Fürdő a hotel mellett helyezkedik el, ahol a gyógyvíz számos egészségügyi panaszt enyhít. A környéken horgászni, vadászni és kerékpározni is lehet.
Mivel gyermekkoromat Füzesgyarmaton töltöttem, és a hotelt is ismertem elköltözésem előtt, nem ért meglepetésként sem az állapota,sem a hely maga. Igen, valóban kicsit lepusztult, amit retro-nak csúfolnak manapság. A szoba rém kényelmetlen, az ágyal annyira kemények, hogy a férjem két nap után alig tudott járni.
Tisztában voltam azzal is, hogy nem egy nagy wellness fogad. Jó volt a meleg medence novemberben kinn, jó volt a tisztaság, a fűtés, és a második vacsora is. Az első esetében sajnos a sózás túlzás volt. Valóban nincs hajszárító, sem hűtő. De ritka az a 3 csillagos hotel, ahol van saját medence és svédasztalos vacsora. Reggelinél igen sok sorban állásra számítson a vendég, mivel egy automata adja a kávét és a forró vizet is. Szegény gép valószínű nem 100 emberre van kitalálva. A legrosszabb a világítás volt nekem, egy pislákoló kis lámpa volt az ágy mellett, és a plafon világítás is nagyon haloványka. Látszik (20 év távlatából), hogy történt felújítás, de végtére is nem a balatoni színvonalat kell megcélozni. A gyerekeimnek tetszett, jókat nevettünk az óriás szekrényen és más érdekes megoldáson, mint a teljesen szakadt bőrgarnitúra. ha megnézzük az árát, akkor elmondható, hogy ennyiért kb. erre vagy ennél sokkal rosszabbra számíthatunk. Nagyon jó árfekvése van a hotelnek.
Információ nélkül a nőnapi csomag alapján kerültünk Füzesgyarmatra. Szállodára már ráfért volna a felújítás. A Wellness szolgáltatások - masszázsok - megfelelő csomagot állítottak össze a hotel alkalmazottai. Ételek megfelelőek voltak. Mivel nőnapi csomagnak hirdették egy cserép virággal kedveskedtek, amit pozitívan fogadtunk, s mellé még egy emléklapot is kaptunk. Tettszett a vitaminos fürdés.
4 éjszakát töltöttünk el, bár ne tettük volna. Érkezéskor a szobára várni kellet takarítás címen. A recepciós csak a kérdéseinkre válaszolt. A szoba iszonyat, se hűtő, se hajszárító, se szék ahova leülhetsz, se normális szekrény, csak összetákolt csiszolatlan nem normális méretű személynek való.
Az ágy 8 centis matrac fedetlenül, kicsi rövid lepedő, többszöri kérésre nagy nehezen csere. Ezen alvás nem sok. Az étterem katasztrófa, csorba tányérok ragadósan,kéz használata javasolt, mert merő eszköz nincs. Ízetlen, hideg ételek bogarakkal körítve. Este lengyel vendégmunkásokkal wellness munkásszállóvá alakult, annak minden "jóságával". Senkinek nem ajánlóm, ide többet soha.
5 napot töltöttünk a Hotel Garában,összességében jól éreztük magunkat. A szoba kellemes lett volna ha az ágy kényelmes. De sajnos kemény,kényelmetlen. . . Az étteremben az ételek összességében ízletesek,de nem minden vendég megy 17 órára vacsorázni,és aki később mondjuk 19 órára érkezett,üres edények fogadták. .
Azt gondolom hogy egy svédasztalnál az utolsó fél órában is azt kell kapnia a vendégnek mint aki elsőként érkezik. Így mindig lemaradtunk az étkek nagy részéről. . ami maradt abból tudtunk csak választani. A bárban nincs kávégép,így vizesen kellett a medence mellől bemenni kávét rendelni az étterembe,nem hiszem hogy egy kapszulás kávéfőző beszerzése gondot okozna egy ilyen hotelnek. A személyzet kedves,de az éttermi pincérek nehezen fogadják a kritikát,sajnos. A fürdő közelsége és tisztasága remek,mindenkinek ajánlom,kellemes hely.
A Hotel könnyen megközelíthető volt a vonatállomástól! Nagyon sok minden megtalálható volt a közelben bolt, posta, gyógyszertár, játszótér, fürdő! Rengeteg program volt a közel eső településeken! Külön jó volt, hogy lehetett biciklit bérelni a közelben!
Ami negatív volt, hogy a benti medencék nem üzemeltek, ami kicsit rosszul esett, mivel ez is közre játszott, hogy a Hotelt választottam! Remélem legközelebb már működni fog!
Baráti házaspárral voltunk augusztusban 4 napot. Kis gyerekes, ill. nehezen mozgó nyugdíjasoknak ajánlom, mivel este 8 után minden élet megszünik a városban. A szálloda termál medencéjét MINDEN NAP! ! ! leeresztik, kitisztítják. /Fölötte laktunk, saját szememmel láttm/ a többi medencét kitakarítják és vegyszerezik.
Nekem személy szerint nem izlett a kaja, de a társaságnak igen. Ez teljesen egyéni. Összességében nem volt rossz, de nagyon CSENDES! , én szeretem a "nyüzsit". A mellette lévő strand viszont nagyon kellemes, kevesen vannak, közvetlen átjárás féláron a szállodából.
Most érkeztünk haza a 3 éjszakás üdülésünkből. Ami nagyon tetszett, hogy a kertben van úszó és gyógymedence, gyerekmedence amelyeket este 10 ig használni lehet, ugyan igy a szaunát és jakuzzit is. Ennyi gólyát és fecskét ilyen közel még nem láttam, csodás látvány és a fecskék minden szúnyogot megesznek köszönhető a szálloda vezetésének akik hagyják fészkelni ezeket a gyönyörű madárkákat.
A tisztaság is minden dicséretet megérdemel. Az ellátás pazar , talán kevesebb választék is elég lenne. Remélem a Füzes Gyöngye gyógyvíz valóban megfiatalít , nagyon élveztük a fürdést. Mindenkinek ajánlom próbálják ki ezt a kellemes hotelt és csodálatos szolgáltatásait.
Azt hiszem nagyon rossz választás volt. Többször választottunk már 3 csill. de mindig kellemes meglepetés ért. A Gara negatív élményt nyújtott. A becsekkolással hosszan megvárakoztattak,hivatkozva a takaritásra. Aztán ami ott várt a fürdőszobában az nem volt mindennapi KOSZ. A zuhanytálca a zuhany függöny.
Az étkezéseknél mindig kellett valamit kérni,Hol kenyér,hol melegvíz,hol kistányér vagy kiskanál a joghurthoz illetve ezek soha nem voltak. Kenyérből egyféle fehér ill. ha jutott zsemle akkor volt"választék". A 6 nap alatt egyszer sem jöttek takarítani. Törölközőt is csak külön recepciós kérésre cseréltek. Nem lesz többet célirány a Gara. Minusz egy csillag.
Az étkezés: Az étel választék bőséges. Sajnos az ízekkel már baj van. A fel és kiszolgálás nagyon gyenge A külső: Omladodó, hámló vakolat a falakról. A belső kopott sok helyen koszos. Elavult bútorok, szakadt bőrfotel. A szobákban se hűtő se légkondi. A medencéje koszos. A kerti napernyők szakadtak. Madárürülék potyog az égből.
Pozitív tapasztalat: Az érkezési napon a recepción nagyon kedves kiszolgálás fogadott. Példaértékű. Az ágyak kényelmesek de nem tudom miért nem volt dupla belőle. A medence és a szauna szolgáltatás,masszás tetszett. Negatív : A büfé vacsora kritikán aluli. Pl: Hideg almalevest nagyon nehéz elrontani itt sikerült.
Íztelen,csomós,redukciót soha nem látott iszonyat. Gyümölcsrizs kitéve,száradtan lefedetlenül ,legyektől hemzsegve,nagyon megnyerő. Indokolatlanul sok étel ami a minőség rovására megy. Felismerhetetlen ,gusztustalan ételek,a katonaságnál emlékeztető kinézetre. Reggeli: Ugyanígy legyek mindenhol,klíma ellenére nagy meleg,emiatt a pincér szegycsont aljáig kigombolkozva ami nem túl ízléses. A kávéhoz erőleveses csészét adnak etc. . . Szoba : a szoba hemzseg a szúnyogoktól ,úgy ahogy az étterem a legyektől. Nem cseréltek törölközőt sem annak ellenére ,hogy jelzik a szobában és mi is megtettük,az volt a válasz,hogy már nincs. 15 perc kései kijelentkezésért 3000ft. -ot akartak felszámolni. Nagyon kedves utóíz a távozó vendégnek,lehet sejtik már picit ,hogy soha nem megy az ember vissza. . . :-)