Eredetileg a tó helyén egy völgy terült el, melyen 1973-ban víztározót létesítettek 20 hektáron. A víztározót a környező forrásokból, valamint egy patakból töltötték fel. A Bika-tóban telepített kopoltyúsok élnek, leginkább keszeg és ponty. Jelenleg horgásztóként üzemel, keleti és déli oldalán tölgyessel.
Kihagyhatatlan 2024. február 20.barátokkal járt itt
Hűh, de sokszor túráztam már körbe e tavat, de most a barátnőmmel jártuk körbe. Hát ilyen kevesen se szoktak itt lenni! Teljes csend és nyugalom volt e szép tavon. Csak a kacsák úszkáltak. Galgahévíz külterületén található ez a nagyszerű kirándulóhely és horgászparadicsom, a Bika-tó.