Magyarország legmagasabban fekvő szállodája, a XX. század tradícióit megőrző, de vadonatúj köntösbe bújtatott wellness és konferencia-hotel, mind a négy évszak élményszállodája, ahol minden új, csak a tiszta levegő a régi: ez a Hunguest Grand Hotel Galya.
Mi öt éjszakát töltöttünk itt. Többször voltunk a Hotelben, de mindig történik valami természeti csoda, ami máshol nem érheti a vendéget. A márciusi havazás tomboló széllel, egyben volt csodás és félelmetes. De minden dicséret a Hotel dolgozóinak jár! Remek konyha, a szobák tisztasága, ha nem is a legmodernebb, ilyen jellegű épülethez ez illik.
A wellness részleg mindig tiszta, odafigyelnek a fürdőzőkre, nehogy valami baleset történjen. Egy nap orvosi ellátásra szorultam volna, de sajnos délután vezetékes vonalon nem lehetett elérni az orvost. Ezen a téren kéne változtatni, hogy legalább mobil számon legyen elérhető orvosi ügyelet! Minden jót kívánok a továbbiakban is a Hotel minden dolgozójának!
A hotel nagyon szép helyen van. A szolgáltatások első osztályúak, a személyzet kedves, segítőkész. A szobában tisztaság volt. A wellness pont megfelelő annak ellenére, hogy sokan voltak a szállodában. Kártyaszoba, pingpong, csocsó áll a vendégek rendelkezésére többek között. Köszönjük a pihentető napokat :)
Másik világba csöppentünk pár napra,mintha nem is kis hazánkban jártunk volna! Nálunk szürkeség köddel,a szállodánál térdig érő hó napsütéssel. Fantasztikusan éreztük magunkat! ! ! A szálloda egy robosztus,patináns régi épület. Már jártunk ennél modernebben berendezett szállodákban is,de valamiért azok meg sem közelítették ennek a helynek a varázsát.
Az autópályán könnyen és gyorsan megközelíthető, mégis egy másik világba érkeztünk. Kellemes fogadtatás, gyors ügyintézés várt és már miénk is volt egy kényelmes, Kékesre néző, meleg szoba. A vacsora bőséges, változatos és nagyon finom volt. Másnap délelőtt séta az erdőben, majd ebéd és wellness.
A wellnes részleg szolgáltatásai egészen kitűnőek. A szauna már reggel 7-kor 90 fokra felfűtve várt, a kinti medence is kora reggeltől késő estig zubogott. Az külön élmény volt, hogy este fél tízkor a telihold fényében fürdő Kékestető panorámája mellett masszírozott a forró vízsugár a kinti medencében, miközben süvített a szél. A reggelik változatosak, finomak, nagyon jól lehet lakni. Összességében fantasztikus ételek, előzékeny kiszolgálás, kitűnő wellness, csodás környezet. Mi visszajövünk ide máskor is.
A személyzet nagyon kedves és segítőkész, mind az étteremben,mind a recepción. A szoba nagyon kényelmes és tiszta volt, bár a három napos ott tartózkodásunk alatt nem járt nálunk takarító. Aki ide utazik biztosan nem fog unatkozni, válogathat kirándulási, sportolási lehetőségek közül, wellness-programok, kalandpark, vadaspark, játszótér, játszószoba is biztosítja a kicsik szórakozását.
Egy szép, modern szálloda a Mátrában, csodás kilátással a Kékestetőre. Októberben jártam itt a párommal, sajnos az idő nem igazán kedvezett nekünk, de utolsó nap feloszlott a köd és gyönyörködhettünk a csodás tájban. Pihenésre kiváló hely, szép wellness résszel, tágas beltéri medencével és egy kissé hideg kinti jakuzzival.
A pihenő szoba szép, modern, de sajnos a pihenést a behallatszó gyerekzsimaj megnehezíti. A személyzet kedves és segítőkész. A környéken túrázáson kívül más elfoglaltságot nem találtunk ebben az évszakban, de legalább jól kipihentük magunkat.
A retro hangulatot feledteti a csodás környezet és a kedves személyzet. Mi superior szobát választottunk, ami jó döntésnek bizonyult, erkéllyel, parkra néző kilátással. ( Volt szerencsénk classik szobába is bepillantanunk, aki csak aludni jár fel a szobába, annak ajánlom, kis alapterülete miatt. A berendezés ugyanaz, nincs erkély, kicsi az ablak.
) A mi szobánk nagyobb volt, az ágy kényelmes, sok a tárolóhely, a TV megfelelő, a Wifi működött. A takarítás a szobában és a fürdőszobában lehetett volna alaposabb, erre jobban oda kellene figyelni. ( sarkokban állt a por. . . ) A szálloda többi részén tisztaság uralkodott. A reggeli bőséges, változatos, nagyon sokféle friss péksüteménnyel. A látványkonyhát csak második nap fedeztük fel. . . A vacsora minden este nagyon ízletes volt, változatos, a kiszolgálás kedves. A welness-részlegen minden megtalálható, folyamatosan működött minden. A gőz mellett a jeges dézsa a kedvencem, de az élményzuhany is kellemes volt, érdemes kipróbálni a fényekkel, effektekkel kombinált zuhanyozást. A kinti jakuzziban kellemes volt üldögélni a gyönyörű tájban gyönyörködve. A kinti szaunában részt vettünk a szuna-szeánszon, kihagyhatatlan. A környéken sok a látnivaló, a szállodában is szerveznek kirándulásokat, programokat. Nagyon tetszett a reggelinél az asztalokra kirakott szórólap az aktuális programokkal, napi információkkal. Szívesen visszamennék :)
Felejthetetlen környezet övezi ,az épület kivül-belül gyönyörű.Minden korosztály részére kikapcsolódási lehetőség.Bőséges,nagy választékkal a reggeli és a vacsora, a személyzet törekszik,hogy mindennel meglegyünk elégedve, kulturált , tiszta környezetben pihenheti ki magát az odalátogató vendég.
Január végén látogattunk el a párommal fiatalok vagyunk így nagyon nem zavart pl h jaja kulcsos a szoba és nem kártyás tökéletes a szoba bár az ágy lehetne nagyobb.
Hétközben voltunk de sokan voltak a szállodában hó is volt nagyon sok még szánkóztunk is az itt bérelhető szánkóval a közeli kilátonál minden 1 helyeb szuper a wellnesz ott játunkor minusz 10fok volt de a jacuzzi szamunkra pont jo meleg volt a szanuna elott lesozhatnának mert oda fagyott a viz és a papucsba jokat lehet korizni . kiszolgálás szuper talán tul oda is figyelnek mindenre maximalisták ami szamomra kellemetlen volt hogy keves gluten mentes vagy laktozmentes étel volt pl néha vacsira csak 1 sima natur pulyka szelet jó lett volna a sok rántott és tejszines dolog között és levesek is mindig ragus tejfölösek voltak meg tejszines gyumileves. azért 4csillagnál erre is oda figyelhetnenek amugy számitottam rá h így lesz ugy h nem csalodtam .
Egy januári hétvégét töltöttünk a szállodában. Összességében jól telt az itt töltött idő, de az biztos hogy a közeljövőben nem térünk vissza. A szoba kicsit kicsi és leélt, pedig ne mis a legolcsóbb szobatípust választottuk. Szőnyeg kopott, egy csere ráférne. A fürdőszoba teljesen rendben van.
Kicsit kényelmetlen, hogy kulccsal működik a szobaajtó, nem a mindenhol elterjedt kártyákkal. A wellness részleg kicsit kicsi. Az élménymedence elég gyenge, ennek ellenére egyfolytában tele van. A kinti jacuzzi hideg volt állandóan, de nagy élmény volt benne ülni, főleg úgy hogy minden havas volt körülöttünk. Az étkezésre egy rossz szavam nincs, ital árak alacsonyak a többi hasonló szállodához képest. Internet hibátlanul működött végig.