Három iglu a teraszon

Kútház Kávézó GödöllőKútház Kávézó Gödöllő a térképen

Kiváló 2024. decemberben, egyedül járt ittÉrtékelt: 2024. december 29.
Egy különleges helyszín és újjászületett épület ad helyet a kis újhullámos kávézónak. A Premontrei Apátság birtokában lévő, a MATE Egyetemnek helyet adó területen található egykori kútház eredeti funkcióját a vezetékes vízhálózat kiépítésével vesztette el. Később működött benne virágüzlet, de állapota nagyon leromlott, falait összefirkálták. Egy fiatal házaspár látott fantáziát a kis házikóban, és nagyon szépen felújították, új életet leheltek bele. Ahogy mesélte a kis hölgy, 4 évvel ezelőtt nyitottak meg, de szinte a legrosszabb időpontban, hiszen beütött a covid-járvány és a lezárások. Az egyetemisták jó ideig otthon tanultak, az iskolaépület elnéptelenedett. Most viszont már egyre jobban ismerik őket, és sok törzsvendégük is lett. Én egyébként véletlenül találtam ide, a vonatról leszállva ha nem a város, hanem az egyetem felé indulunk el, akkor egy kis tábla már jelzi is a park szélén az irányt a Kútház Kávézó felé.
A belső részben csak egy kis asztalka és a könyöklő fér el a kis alapterület miatt, viszont a kinti teraszrészen 3 iglu található, ahol kellemesen fűtött, nem fagyos körülmények között lehet kávézni a téli időszakban is. Kitűnő kávét kaptam, az eszpresszó 690 Ft-ba került + tej 60 Ft. Kötelező szervizdíj nincs.
Kávé mellé süteményt, péksüteményt (croissant, kakukkfüves gombás danish 1490 Ft), szendvicset lehet enni. A fehércsokis matcha keksz jól passzolt a kávé mellé (590 Ft). A latte 1150 Ft volt. Akár borozni vagy fröccsözni is lehet, a mogyoródi Kamarás Pincészet pár bora közül lehet választani (La Femme rozé, Anima Irsai Olivér, Téboly Chardonnay), 690 Ft egy dl.
Nagyon kedves hely, jó szívvel ajánlom!
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (13)
Kútház Kávézó Gödöllő - Külső képKútház Kávézó Gödöllő - Külső képKútház Kávézó Gödöllő - Étel/italKútház Kávézó Gödöllő - Étel/italKútház Kávézó Gödöllő - BelsőKútház Kávézó Gödöllő - BelsőKútház Kávézó Gödöllő - Étel/italKútház Kávézó Gödöllő - Étel/italKútház Kávézó Gödöllő - Étel/italKútház Kávézó Gödöllő - BelsőKútház Kávézó Gödöllő - Étel/italKútház Kávézó Gödöllő - Étlap/itallapKútház Kávézó Gödöllő - Külső kép

Kútház Kávézó további értékelései

2024.03.29barátokkal
Különféle kávék, szendvicsek és friss sütemények várják az ide betérőket. Közel van az egyetem, így forgalmas ez a kis hely. Jó idő lévén többen kiültek már. A capuccinó és latte kávéink nem csak finomak, hanem szépek is voltak. Barátnőm ezt a mangós chia pudingot eszegette el, lassan, mert...
Erzsébet Királyné Szálloda Gödöllő - Előrefizetési kedvezmény reggelivel vagy félpanzióval
Erzsébet Királyné Szálloda Gödöllő
33.210 Ft / 2 fő / éjtől választható ellátással