Élmények első kézbőlGasztronómia, utazás, programok... Engedd, hogy inspiráljunk!

Gödöllő legjobb sörözője

Lapátos Malátaház GödöllőLapátos Malátaház Gödöllő a térképen

Kiváló 2024. januárban, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2024. június 22.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Gödöllő legjobb sörlelőhelye. A beltér hangulatos, rusztikus. Hajópadlót imitáló csempe, nyers tégla, belső gerendázat, deszkából ácsolt lambériaszerűség, rajta második világháború előtti időkre emlékeztető amerikai sörreklámok. Jó itt üldögélni.
A honlapon Immanuel Kantot is idézik, aki úgy vélte, hogy "a sör a legjobb étek". A kijelentés persze, bármily hangzatos, nem biztos, hogy kiállja a valóság próbáját, az viszont tény, hogy a sör olyan különleges ital, mely egyik oldalról evésre csábít, másik oldalról viszont a kínzó éhséget képes csillapítani. De itt nincs erre szükség, többféle csábító sörkorcsolyát is kínálnak, a kenegetőktől a pulled pork szendvicsen, burgereken, grillkolbászon, amerikai hot-dogon keresztül a fish and chipsig.
Mi a gyümölcsös sört leszámítva végigkóstoltuk a csapolt választékot, s rendeltünk néhány palackosat is, mellé első körben csak hermelint kértünk, mert már jóllakva érkeztünk. A klasszikus cseh sörkorcsolyát, a fűszerekkel, hagymával, olajban érlelt camembert-t ügyesen készítették el. Az amerikai sült bab korrekt volt, de nem kiugró, bátrabban is fűszerezhették volna. Egyébként meg szerencsésebb lenne sima sós nachos-szal tálalni s nem ízesítettel. De ez csak apróság, sörözőbe nem a gourmet-élmény kedvéért megyünk.
A kiszolgálás kedves, udvarias.
A Lapátos Malátaházban hat csappal dolgoznak ottjártunk idején a Szent András főzdétől az 1993-as és a meggyes került be a napi ajánlatba, két klasszikus cseh sör, a 11-es Bakalar és a Lobkovitz barna, illetve két német, az Erdinger Dunkel, valamint a Riegele IPA mellett. További harminc, hasonló megközelítéssel összeválogatott sör kapható palackban. Tartanak néhány jó bort és minőségi töményitalt is.
Felfele kerekített 5 pont.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok:Kiváló
Kiszolgálás:Kiváló
Hangulat:Kiváló
Ár / érték arány:
Tisztaság:Kiváló
Fényképek (19)
Lapátos Malátaház Gödöllő - EgyébLapátos Malátaház Gödöllő - EgyébLapátos Malátaház Gödöllő - EgyébLapátos Malátaház Gödöllő - EgyébLapátos Malátaház Gödöllő - EgyébLapátos Malátaház Gödöllő - EgyébLapátos Malátaház Gödöllő - EgyébLapátos Malátaház Gödöllő - EgyébLapátos Malátaház Gödöllő - EgyébLapátos Malátaház Gödöllő - EgyébLapátos Malátaház Gödöllő - EgyébLapátos Malátaház Gödöllő - EgyébLapátos Malátaház Gödöllő - EgyébLapátos Malátaház Gödöllő - EgyébLapátos Malátaház Gödöllő - EgyébLapátos Malátaház Gödöllő - EgyébLapátos Malátaház Gödöllő - EgyébLapátos Malátaház Gödöllő - EgyébLapátos Malátaház Gödöllő - Egyéb
Népszerű szállások a környéken
Erzsébet Királyné Szálloda Gödöllő - Kedvezményes ár reggelivel vagy félpanzióval
Erzsébet Királyné Szálloda Gödöllő
36.900 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
Hotel Bellevue Esztergom - Dunai Élmény
Hotel Bellevue Esztergom
69.900 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
Hotel Narád Park Mátraszentimre - Senior pihenés
Hotel Narád Park Mátraszentimre
88.470 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval