2024. decemberben, csoporttal járt ittÉrtékelt: 2025. január 2.Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ajánlom a helyet másoknak is!
A fő üzenetet már az előttem értékelő DEndre leírta, s én csak egyetérteni tudok vele. A Lapátos Gödöllő legszínvonalasabb sörözője, mondjuk, nem mintha olyan sok ilyen típusú műintézmény lenne a kisvárosban. A vasútállomástól gyalog kb. 2 percnyire található, majdnem szemben a Királyi Váróval. Kívül-belül jól néz ki, látszik, hogy felújított, de mindezt igényesen, a helyhez illő stílusban és szellemiségben oldották meg. Belül fa- és téglaburkolatok harmóniája ad kellemes miliőt. A rendelés a pultnál történik, ahol a csapon többféle cseh és magyar kraft sör található. Az aktuális kínálat a táblán olvasható, ottjártunkkor cseh Bakalar, Bernard Amber vörös Lager, Kronenburg búza, a magyarok közül Szent András meggy, Laza Morál IPA, Óarany félbarna lager, pohárral vagy korsóval. Én egy pohár Bakalar 11-et ittam, amely 690 Ft-ba került, és akcióban a korsó is ugyanennyi volt. 10% kötelező szervizdíj van, amelyre több helyen is jól láthatóan felhívják a figyelmet, ez korrekt. Üvegesben még volt ezeken túl számos további sörfajta, cseh és magyar is. Az őszibarackos Tatratea 1390 Ft, a Homoki meggy pálinka ugyanennyi volt.
Van egy lapnyi bisztrós étlapjuk, burgerek, pulled pork, hot dog, sörkorcsolyák, húsos falatkák, quesadilla, de mi ezúttal nem ettünk (már nem bírtunk).
A Lapátos név eredete egy régi gödöllői kocsmára utal, amely ikonikus ivója volt a településnek. Nevét azokról a szenes lapátokról kapta, amelyeket a munkások állítottak le a kocsma bejárata előtt.
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Fényképek (13)
Még több kép (3 db)
Lapátos Malátaház további értékelései
2024.06.22barátokkal
Gödöllő legjobb sörlelőhelye. A beltér hangulatos, rusztikus. Hajópadlót imitáló csempe, nyers tégla, belső gerendázat, deszkából ácsolt lambériaszerűség, rajta második világháború előtti időkre emlékeztető amerikai sörreklámok. Jó itt üldögélni. A honlapon Immanuel Kantot is idézik, aki úgy...
Erzsébet Királyné Szálloda Gödöllő
33.210 Ft / 2 fő / éjtől választható ellátással