A gödöllői Monarchia Rétesházra véletlenül bukkantunk rá, amikor a múzeum melletti kapualjban a városi piac felé vettük az utunkat. Láthatóan a helyiek jól ismerik és szeretik, mert tálcaszámra vitték a friss rétest. Folyamatosan sütik a rétest, hogy ki tudják szolgálni a vevőket. Ha éppen sül a "kedvenc", várni kell.
A választék bőséges, "sima" túrós, túrós többféle gyümölccsel, mákos, mákos- meggyes, almás, almás-diós, és sós rétesnek káposztás, kapros-túrós. De biztos valamit kihagytam. Aki nem elvitelre kéri, az a barátságos belső helyiségben található asztalok egyikénél el tudja fogyasztani. Egyikünk káposztás és kapros- túrós rétest választott, mig másikunk szamócás-túróst és mákost. Mindegyik finom volt. Egy elég nagy szelet rétes 470 Ft. A kiszolgáló idósebb hölgy is kedves volt.