Öt éve véleményeztem a "kis" Sonkást. A széles választék, az udvarias kiszolgálás egyáltalán nem változott az elmúlt öt év alatt, itt olyan ínyencségeket lehet fellelni, amit máshol hiába keresünk (kivéve a Fény utcai piacon lévő üzleteik). Finom sajtok, jófajta békési kolbász, különleges tészták, zöldségpástétomok.
A mediterrán konyha kedvelői előnyben! ! ! A húsevők és a vegetariánusok is sok kedvükre valót találhatnak itt. Sajnos, az árak nőttek, de ebben semmi meglepő nincs. Mindent összevetve: továbbra is látogatásra, vásárlásra ajánlott.
A Fény utcai "A Sonkás" tulajainak üzemeltetésében van a Gödöllői üzlet. A kínálat értelemszerűen kisebb, mint a két budapesti egységben, ahol külön üzlet a Sonkás és a Sajtos, de azért a választék itt is átlag feletti. (pl. Békési kolbász, jóféle sajtok, tészták, padlizsánkrém és hasonló válogatott ínyencségek).
Gödöllő központjában található "A Sonkás" vidéki üzlete, amely tényleg egy kis gyöngyszem. Nem túl nagy a helyiség, de hatalmas a választék különleges sajtokból, magyar, spanyol, olasz, stb. sonkákból, szalámikból (itt egy helyen kapni mindent), olajbogyókból, olivaolajokból, olasz tésztákból, fűszerekből, különféle egyéb különleges termékekből.
A teljes áruválasztékot lehetetlen leírni, ahogy mondani szokták, ezt látni kell. Általában mindig sokan vannak, de a kiszolgálók "pörgetik", így elég gyorsan halad a sor.