Kiváló 2022. májusban, a párjával járt ittÉrtékelt: 2022. május 30.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Késő délután vagy kora este(?) érkeztünk kiéhezetten a Yellow Pub-ba, a szállodánk recepciósának szíves ajánlására. Mivel akkor még nem volt más vendég, szabadon választhattunk a kerthelyiség és a benti terek között. Bent a galérián ültünk le, és élveztük a kellemes, kulturált környezetet. (Azt hallottuk, hogy a covid-járvány alatt arra használták ki a kényszerű bezárás idejét, hogy felújítsák az éttermet, és ez látszik is!) A kedves fiatal pincér gyorsan és végig nagyon szakszerűen szolgált ki bennünket. Amihez persze a konyha teljesítménye is kellett. Az ételkínálatból nem volt nehéz kiválasztani az általunk szeretett könnyű, ízletes fogásokat. Ritkán eszünk levest, de most kértünk, mert fáradtak, éhesek voltunk. A tanyasi tyúkhúsleves tökéletes ízvilágú, gazdag fogás volt, hálásan bekanalaztam az utolsó cseppjéig. A párom által rendelt erdei gombás szarvasraguleves is finom volt - az elmondása szerint - , de mi nem igazán értjük és értékeljük ezt az új divatot (?), hogy a sűrűbb levesek egyenesen olyanok, mint egy némiképp felhígított pörkölt. (A debreceni szerintünk erősen túlhypeolt - Csokonai Étterem azonos nevű népszerű levesére meg is mondják ott, hogy pörköltalapon készül...) Ez az aprócska megjegyzés viszont egyáltalán nem ok rá, hogy levegyünk az öt pontból, miként a 15 800 forintos számlát (szervizdíj nélküli összeg) sem tartottuk kifogásolhatóan magasnak. Csak azért említem, hogy teljes legyen a kép.
Viszonylag magas elvárásaim voltak mikor eldöntöttük hogy idejövünk ebédelni. Meg kell valljam, nem csalódtam. Kint biztonságos parkolóhely, bent kellemes légkör fogadott bennünket. Azonnal jött a pincér. Udvarias volt és hamar kihozta az italokat. Az ételekre sem kellett sokat várni - igaz...
A korábbi értékelések alapján választottuk ezt a helyet. Nem ért csalódás, jó a hangulat, kedves és gyors a kiszolgálás, finomak az ételek. Szarvasragu levest ettünk, ami igen tartalmas és jóízű volt, második fogásnak rántott harcsafilét tartármártással, ezt is elsőosztályúnak találtuk. Aki...