Szóval, itt áll ez az un. "öregember" a Tarjánt Szomorral összekötő országút mellett Gyermelyen. Ha nem mondják, ha nem ez lenne a neve, hogy random "öregember", akkor simán valamilyen szent, ezer ilyent látsz hasonló habitussal, és mindig van valami bizarr biblikus neve és persze valaminek a védőszentje.
De ez a bácsi nem, ez csak egy szobor, díszítő plasztika egy forrás mellett. A leírás szerint a zöld apónak egy bárány van a kezében, de alaposan megvizsgálva az inkább egy kis ló. Hát itt ütközik össze az alkotó szándéka a művét szemlélő közönség véleményével. Én az utóbbi volnék. Mindenesetre egy hangulatosan kialakított kis park szélén áll a mű, a forrás lent csobog, úgy tudom, a vize nem iható. Megnézni egy kicsit, esetleg megpihenni itt viszont érdemes.