Kiváló 2015. novemberben, barátokkal járt ittÉrtékelt: 2015. november 22.
Ajánlom a helyet másoknak is!
Egy környékbeli ajánlotta ezt az éttermet, hogy nagyon jól főznek. Már kívülről is tetszett a hely, nagyon szeretem a csárdákat. Alföldön járva szerettünk volna egy jó birkapörköltet enni, ezért nagyon örültünk, amikor az étlapon megláttuk. Mindketten birkapörköltet kértünk, egyiket dödöllével, másikat sztrapacskával. A dödöllének zalai lévén megörültem, főleg amikor kiderült, hogy a tulaj is zalai. Mindkét birkapörkölt rendkívül finom volt, jó nagy adag, teljesen nem is tudtunk megbirkózni vele. A dödölle is finom volt, formáját tekintve nem a kimondott zalai/vasi, de ízlett. Ami a sztrapacskát illeti, ilyen finomat még talán életemben nem ettem. Leöblítve a házi akácvirágszörppel, ami szintén nagyon ízlett. Ráadásul kóstolni is tudtunk a helyben kapható "disznóságokból/marhaságokból", majd után venni is. Mindenképp ajánlom annak ezt a helyet, aki jóízű, magyarosat szeretne enni. Én is nagyon örülök, hogy eljutottam ide.
Azon ritka helyek egyike, ahová visszajárunk. Eddig minden bent foglaltunk helyet, legutóbb kiültünk a teraszra, mely az épület háta mögött van, a főút zajától elzárva. Babgulyást rendeltünk szürkemarhával és füstölt mangalica csülökkel. Sűrű, tartalmas, kifejező ízű lében jó állagú babot,...
Csak ajánlani tudom mindenkinek aki szereti a birkaételeket. Én sztapacskával a Feleségem főtt burgonyával fogyasztottuk a birkapörköltet. Fenséges volt Az étterem igazi csárda hangulatu. Nagyon udvarias személyzettel.
A Birka csárdában több éve voltunk először, kifejezetten jó élmény volt. Azóta megfordultunk itt még jó párszor, legutóbb tavaly nyáron. A viszonylag rövid étlapot, mely a magyar konyha klasszikusait nyújtja, nagyjából végigettük a babgulyástól a töltött bordán át a palacsintáig, a hagymás...