Szörnyű
2014. augusztusban, családjával járt ittÉrtékelt: 2014. augusztus 11.Nem ajánlom a helyet másoknak!
A Gault Millau 2014-es könyve alapján először ez év januárban kerestük fel a helyet, amikor maximálisan elégedettek voltunk: valóban az egyik legjobb hazai birkagulyást, birkapörköltet kóstoltuk, a desszertek is rendben voltak, kiemelkedő a mangalica termékek kínálata.
Ehhez képest a tegnapi (08. 10.) látogatásunkkor a tapasztaltak alapján a helyen a minőség 180 fokos fordulatot vett.
Az 'esemény' azzal kezdődött, hogy az asztal, ahol helyet kaptunk, ragadt az előző vendégek által kiöntött italtól, melyet a pincér csak kérésünkre takarított le.
A kihozott 'citromfű ital', valamint 'kovászos uborka fröccs' kb 28-30 fokos melegen érkezett, kérésünkre jégkockát nem tudott hozni a pincér, mert a nyár közepén 'nincs'. Annyit legalább vállalt, hogy beteszi a hűtőszekrénybe 'hűt rajta egy kicsit' (valószínűleg jobban kiengedett csapvízzel hígított rajta). Hasonlóan meglepődtünk azon, hogy valamennyi mangalica termék elfogyott, még az étlapon szereplő 'vegyes ízelítőből' sem lehetett kérni.
Már az előételnél, ami rántott velős palacsinta volt, éreztük, hogy ha mérföldeket nem is esett a színvonal, legalábbis új szakács keze lehet a dologban, mert nem volt közel sem annyira finom, mint fél éve (az ennek a szintnek a felét megütötte volna a többi étel, egy rossz szavunk nem lett volna feltehetően).
Ezután kezdődött a vendég pofátlan átverésének iskolapéldája. A 'birkagulyás' kb 5-6 mogyorónyi birkacafatot tartalmazott, melyek közül elrágható talán egy akadt. Ehelyett rengeteg túlfőtt krumpli és répa 'ízesítette' a meglehetősen paprikaszegény levest, amit első kóstolás alapján is bizonyosan utóbb ÖNTÖTTEK FEL VÍZZEL, ezáltal nagyobb adagot generálva, mindezt 1200 forintért. Az éhes vendég az íztelen léből tudott kanalazni mindössze egy keveset.
A birkapörkölt, ami legutóbb kiváló volt, ezúttal szintén a vélhetően a maradék csontokról leszedegetett cafatokból készült, híg, zsíros szafttal. A hozzá adott dödölle, melyet a Gault Millau is dicsért és mi is sokáig emlegettünk: kívül odakozmált, belül nyers.
A BIRKÁRÓL elnevezett étterem eredeti szellemiségének legnyilvánvalóbb arcul köpése a NAPI AJÁNLATOK (!) között feltüntetett 'káposztás-babos bárány' volt. Lényegében a kutyának nem adtam volna oda, agyontömve szárított majorannával, tárkonnyal, az egész egytálétel-szerű förmedvényben egyetlen darab, kb mogyorónyi bárány (birka? pulyka? ki tudja milyen...) "hús", emellett 3-4 darab, az agyonfőzéstől és sokszoros újraforralástól cipőtalp keménységű májdarab. SZÉGYEN.
Ennél a tényleg ehetetlen 'fogásnál' nem bírtuk tovább és visszaküldtük, amelyet a meglehetősen felkészületlen pincér nagy meglepetéssel nyugtázott, de megígérte, hogy szól a vezetőségnek. Egyszer visszajött, ekkor közölte, hogy a szakács megkóstolta az 'ételt', és azt 'rendben lévőnek' találta, ez az étel 'sajátos ízvilága'. Azért mindennek van határa!
Mi a desszertet lemondtuk, velünk lévő rokonok még megkockáztatták a túrógombócot, amely bár ehető volt, egyértelműen bolti mirelit termékről volt szó.
A számlát végül a valóban ehetetlen 'bárányétel' mellőzésével sietve fizettük és távoztunk, azzal, hogy soha az életben nem térünk vissza az - úgy tűnik - a vendégek nyílt átverésére alig fél év alatt átnyergelt 'étterembe'.
Őszintén reméljük, hogy a Gault Millau, illetve más hivatalos ítészek is hasonló eredményre fognak jutni (bár azért, hogy ezekbe a förmedvény ételekbe bele kell egyáltalán kóstolniuk, előre sajnáljuk őket), amely által a hely megkaphatja a jelenlegi értékelését, amely szerintünk kb. az 1000X-es 'NEM JAVASOLT' kitétel alkalmazása esetén is még erős eufemizmusba hajlik.
Milyennek találod ezt az értékelést?
Ételek / Italok: Kiszolgálás: Hangulat: Ár / érték arány: Tisztaság: Nagylaposi Birkacsárda további értékelései
2019.08.31barátokkal
Kiváló
Azon ritka helyek egyike, ahová visszajárunk. Eddig minden bent foglaltunk helyet, legutóbb kiültünk a teraszra, mely az épület háta mögött van, a főút zajától elzárva. Babgulyást rendeltünk szürkemarhával és füstölt mangalica csülökkel. Sűrű, tartalmas, kifejező ízű lében jó állagú babot,...
2017.09.17a párjával
Kiváló
Csak ajánlani tudom mindenkinek aki szereti a birkaételeket. Én sztapacskával a Feleségem főtt burgonyával fogyasztottuk a birkapörköltet. Fenséges volt Az étterem igazi csárda hangulatu. Nagyon udvarias személyzettel.
2017.06.12barátokkal
Kiváló
A Birka csárdában több éve voltunk először, kifejezetten jó élmény volt. Azóta megfordultunk itt még jó párszor, legutóbb tavaly nyáron. A viszonylag rövid étlapot, mely a magyar konyha klasszikusait nyújtja, nagyjából végigettük a babgulyástól a töltött bordán át a palacsintáig, a hagymás...
Népszerű szállások a környéken
Hárs Thermál Hotel Gyomaendrőd
20.000 Ft / 2 fő / éjtől reggelivel
74.000 Ft / 2 fő / 2 éjtől félpanzióval
115.200 Ft / 2 fő / 2 éjtől all inclusive ellátással