A gyömrői tóstrand egy gyönyörű helyen fekvő strand, ahol 100 hektárnyi ősfás pihenőt, fokozatosan mélyülő partszakaszt, napozóstégeket és büféket találunk. A fürdésre kijelölt partszakasz 500 méter hosszan követi a tó vonalát. 2020-ban a strandot felújították, melynek köszönhetően nagyobb lett a parkosított területek mérete.
A felújítás során környezettudatosságra is törekedtek, így a büfék egységesen csak lebomló eszközökben adják ki az ételt-italt. A strandon találunk egy játszóteret és csúszdát. Az aktív pihenés hívei pedig kipróbálhatják a wakeboard és a röplabdapályát illetve tesztelhetik ügyességüket egy felfújható elemekből álló víziparkban. A területen rendelkezésre áll több öltöző és mosdó, illetve egy ingyenesen működő értékmegőrző is.
Kihagyhatatlan 2023. október 30.gyerekekkel járt itt
Amikor a Tófürdő üzemel, még nem voltam itt. Azonban ősztől strandnyitásig le lehet menni a Tófürdő területére a tóhoz. Gondozott terület, még játszóter is van a kisebbeknek. Sokszor választjuk mi is egy szombati vagy vasárnapi sétára. Egy-egy szép hétvégén a helyiek sétálnak, gyerekek kis műanyag motorral, futóbiciklivel.
Lehet kacsákat etetni, van kacsatáp "automata". A bátrabb kacsák még a tópartra is kijönnek, a gyerekek nagy örömére. A strand területét a hátsó kijáraton elhagyva a Tőzeges tóhoz lehet átsétálni, ami a horgászok birodalma. A Tőzeges tó körül kiépített gyalogút van és tanösvény tájékoztató táblákkal. Itt is vannak kacsák, szárcsák.