Vannak hazai vadon élő állatok, pl. személyes kedvencem, a róka, melyek közül az egyik nagyon szelíd, emberhez szokott. A nyári fullasztó hőség ellenére nem minden állat lustálkodott az árnyékban, bár a nagyragadozók, a tigrisek (2 db) és az oroszlánok (3 db) ezt tették. Az egyik hiúz viszont igen aktív volt. Hiúzokból nemcsak európait, hanem kanadait is tartanak. A rágcsálók közül a mókusok különösen mozgékonyak voltak, ügyesen másztak fel a kerítésrácsra. A kis hüllőház egyből a bejáratnál található, nekem úgy tűnt, hogy itt eléggé be voltak zsúfolva egy helyre az állatok, így kevésbé volt látványos és komfortos. Szintén itt található a ház mellett egy kis játszótér. A zöld leguánok hatalmas termetűek és a hím nagyon harcias volt. Van néhány hintaágy kihelyezve, de úgy vannak kialakítva, hogy ne lehessen rajtuk hintázni. Ez esetben nem értem, miért nem fix padokat tettek ki? Az egyik kengurunak kis kölyke van, aki folyamatosan a mamája mellett ugrál. A szarvasok, őzek között is több gidát láttunk. Több patást meg lehetett simogatni, a lovakat, lámát, kecskéket, sőt, még a zebrát is, elég szelídek, békések itt az állatok. Egyébként a büfében lehet venni zoo-csemegét a számukra. Utólag olvastam, hogy a büfében a belépő árából 100 Ft lefogyasztható, hát, ezt ott nekünk nem mondta senki, de a 100 Ft-on nem múlik a boldogságunk, vegyük úgy, hogy több jut az állatok gondozására. Az állatkert hátsó részén valamilyen munkálatok zajlanak, valószínűleg bővítenek, szerintem ez jó gondolat, mert a mostani terület eléggé zsúfolt.