Semmi különös, itt is voltam, annyi történt. Gyöngyösön tankoltam, éppen szomszédos a benzinkút a McDonald'sal, hát adta magát, hogy akkor átgurulok ide és eszem valamit. Ilyenkor mindig elmondom a szolgálattevőnek, hogy valami olyan hamburgert kérek, ami papírba van csomagolva, utálom megfogni a koszos kezemmel, a papírral meg azért mégis.
. . és akkor még krumplit favillával, meg szószt is. Majdnem minden rendben volt, a hamburger nem volt nagy, de azért dobozban volt, nem papírban, hogy a fene enné meg. De nem a fene ette meg, hanem én. Emeletes a hely, a kis számocskáddal felcammogsz az emeletre, a szerencsétlen dolgozók is le és fel lépcsőznek egész nap, mint egy kiképzésen a hadseregben, hozzák utánad a cuccot. Okos logisztika. Zsákmány, íz, kiszolgálás, emésztés átlagos.
A barátommal eljöttünk enni, és mikor rendeltünk a táblán elfelejtettük elvenni a számmal felruházott táblát ami alapján ugye az asztalhoz hozzák az ételt. Mikor fizettünk, mindezt ugye a pénztáros jelezte nekünk, hogy ez nem így működik. Amivel nem is lenne semmi gond, csakhogy úgy szólt hozzánk mint egy kutyához.
Pattogott, hogy neki dupla munkát csináltunk, és olyam hangnemet használt amit emberi lény nem tudna elviselni. Megalázott minket több ember előtt, ahelyett hogy nyugodtan kezelte volna a hibánkat. Utána persze a visszajárót is lecsapta elénk és felküldött minket. Szerintem ha ennyire nem bír kezelni apró dolgokat, anélkül, hogy kvázi lehülyézi, megszégyeníti a vásárlót, nem kéne egy ekkora üzlet láncban dolgoznia. Mindezek miatt, én biztos, hogy az ő szolgátatásukat még egyszer nem fogom igénybe venni, és ha ezt olvassa az a bizonyos illető, akkor remélem kicsit változtat a modorán más vásárlók iránt. Hozzá tenném, hogy én és a barátom 17 évesek vagyunk, és az előttünk rendelő közepes korú emberrel tisztán és mosolyogva beszélt. Ha csak a fiatalok iránt táplál ilyen b. nkóságot, akkor egy mekibe nem való ilyen dolgozó.
Az étterem mellett elmenve is látszik, hogy folyamatosan nagy a forgalma. A McDrive előtt nincs olyan, hogy nem áll pár autó, és a hely is tele. Most is így volt, megfejelve egy táborozó gyerekcsapattal. Ennek ellenére a tapitáblán megrendelt és kifizetett étel hamar megjött, a sorszámot még mindig nem tudom honnan tudják merre kell keresniük, de megoldják, és ez a lényeg.
McDonaldsba jellemzően akkor teszem be a lábam, ha valamelyik gyermek ezzel nyaggat. Gyöngyösön is így volt. Nagyobbik fiammal voltunk egy borász barátomnál Gyöngyöstarjánban, majd amikor visszafele mentünk az autópályára, gondolta áldoz újabb hóbortjának, hogy sajtburgerből eszik többet, ezúttal négyet nyomott be.
A gyöngyösi McDonald's egy forgalmas közlekedési csomópontban, a 3-as és a 24-es utak találkozásánál, a Lukoil benzinkút mellett található. 2 szintes modern, üvegezett falú épület. Mivel útközban voltam, még mentem tovább fel a Mátrába, így csak egy gyors fagyira álltam meg.
Mivel McDrive is üzemel náluk, így ki sem kellett szállni a kocsiból, az autós pultnál rendeltem meg és fizettem ki. Rajtam kivül még 1 autó állt előttem, de már kapták a rendelést, így nem sokat kellett várni. Egy poharas fagyit kértem karamella öntettel, kaptam mellé egy műanyag kanalat és a fagyispohárra műanyag tetőt. A Mekinél csak egyféle gépi vaníliafagylalt van, az öntetekkel lehet csak variálni, nekem a karamella a kedvencem (csoki, eper, alkalmanként erdei gyümölcs van még). 420 Ft-ot fizettem. Kártyával lehet fizetni. A kiszolgálás gyors volt, semmi különleges. A fagyi épp olyan, mint amit évek óta megszoktunk a McDonalds-ban. A karamella öntetből lehetett volna éppen több, az aljára már nem jutott semmi.
Talán a legújabb McDonald's az országban. Új rendelő, fizető rendszerrel. A bejáratnál, de akár az emeleten is érintőképernyőn lehet kiválasztani mit enne-inna az ember, akár kifizetheti kártyával, vehet egy sorszámot, hogy az asztalhoz vigyék a rendelést, de akár választhatja, hogy kézpénzel a kasszánál fizet.
Én a kártyás fizetésnél maradtam, majd beálltam a pulttal szemben ácsorgó népes társaságba. A pult mögött nagy volt a munka, mindenki sürgött-forgott, megrendelés azonban csak nem akart kijönni. Nem tudom, mi volt a gond, vagy még csak a kezdeti nehézségek (majd három hete nyílt), de sokan türelmetlenkedtek, míg várták a rendelésüket. Az épület egybként új, tiszta, a mekis dizájn van javarészt jelen, frissebb kiadásban. Az emeleten kellemes, még ha a benzinkúta is néz, mégis.