Eredetileg egy zárt pincesor volt, 26 pincével, és mindegyiknek volt saját présháza, középen a pincéket őrző pincecsősz háza állt. A 19. századtól ez volt a város fő szórakozási-mulatós központja. A 2. világháború idején Gyöngyös lakossága számára óvóhelyként funkcionáltak a pincék, több ezren itt vészelték át a harcokat. A pincék jó része lepusztult, elhagyatott, de többnek jelenleg zajlik a felújítása. A Regélő a pincesor bal végefelé található, pincéje 1834-ben készült. Építtetője Balla Antal, városi adószedő volt (alias Antusz bácsi, a farkasmályi remete), ő ültette a pince előtti, ma is álló platánfákat. A présházat 1994-ben építették újjá, azóta családi vállalkozásként működik. Nagy kert, sok asztal a platánok árnyékában, az út túloldalán további kitelepülős ülőhelyek. Borászati-szőlészeti eszközök szétszórtan. Maga a hely barátságos, laza, de egy kicsit kupis, rendetlen. A fő profil: kimért és palackos borok, de szombatonként étterem/konyha is működik. Egész évben nyitva tartanak, de a hétfő és a kedd szünnap. Bár ezt nem tudtam, de a honlapról kiderült, hogy a közeli Borhotel is ugyanabban a tulajdonosi körben van. Saját borspecialitás a Farkasvér, zweigelt, turán, Cabernet franc házasítása barrique hordókban, a fehér chardonnay szintén barrique hordóban, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Zenit, Cserszegi fűszeres, Muscat Ottonel. Helyben 1-1 deci bort 100 Ft-ért ihatunk a kimért lédig borok közül, a palackosokból 190-380 Ft/deci, az is olcsó. Pásztói ágyas házipálinka 300 Ft / 2 cent. Kimért bort 1,5 és 3 literes kiszerelésben árulnak, 450-550 Ft/liter.