Az ittjártam.hu alapján választottam ezt a helyet.
Ennek köszönhetően az éttermek nagy részében jártam már, viszont a Steakpalota évek óta sosem sikerült, mert pont akkor tartott nyári szünetet az étterem, amikor arra jártunk. Egyik gyöngyösi barátunknak, aki igazi húsimádó, ez a kedvenc étterme, de többen is jó szívvel ajánlották. Az idei évben előzetesen érdeklődtem emailben, így a dátum tekintetében biztosra mentünk, végre nyitva voltak, és sikerült egy jó is ebédre betérni hozzájuk. A belvárosban, de eléggé eldugott helyen található, mintha egy kertes ház udvarába lépne be az ember. Az étterem belső részét afféle pakolóhelyként használta a személyzet, én is csak mosdóba menet mentem át rajta, a vendégeket a zárt teraszon ültették le. Bár az ajtó felett láttam egy klíma masinát, de vagy elromlott, vagy csak gyenge volt a teljesítménye, minden esetre a hatását nem igazán éreztük, nagyon meleg volt bent, megjegyzem, kint a szabadban még melegebb. Az étlapon a húsokon van a fókusz, az étterem a steakek specialistájaként lett ismert, amelyet nemcsak a nevükben mutatnak. Sajnos a strucc souvlakit (7000 Ft) nem sikerült kipróbálni, mert alapanyag hiányában a 3 strucc ételük egyike sem volt kapható. Az egy oldalnyi steak lapról válogattunk, a 4 bélszín fogás közül a tejszínes színesbors mártásos verziót választottuk grillezett paradicsommal, rösztivel (7800 Ft), ez utóbbi sajnos mirelit bolti termék volt, nem házi. A hús médiumra sütve, szép kéreggel, jó kis adag, min. 20 dekásnak ígérte az étlap, ez teljesült is. A pulyka souvlaki tzatzikivel, görös salátával, steakburgonyával görög-mediterrán konyhát idézte meg, nem is rosszul. A burgonya mennyisége aránytalanul sok volt a többi tétel mellett, viszont ez a vékonykarikás chips változat házi volt. (3800 Ft). A steak lapon kívül az étlap többi része maintstream magyar és nemzetközi ételeket tartalmaz, a vegetáriánus vonal nem meglepő módon szolid. A főételek árai már tartalmazzák a köretet is, továbbá nincs szervizdíj. Az Ákos Pince mátrai borait kínálják (Irsai Olivér, Olaszrizling, Nyárest rozé, Tímea) kimérve 360-400 Ft-os dl áron. Rövidek terén kommerszbe hajló középvonalas kínálat, Panyolai pálinkák széles sorozatával (1500/1800 Ft/ 4 cl). Kézműves sört nem láttam. Hétköznap ebédidőben kínálnak menüt, előrendeléses rendszerben. Amikor távoztunk, láttuk, hogy ki volt írva, hogy már kizárólag az asztalfoglalásos vendégeket tudnak fogadni. Szintén ki volt írva, hogy mivel minden ételük frissen készül, ezért min. 30 perces várakozási idővel kell számolni. A pincér egykedvű, kicsi unott vagy fáradt volt, nem barátságos. Összességében jó kis hely, nem a város legjobbja szerintem, de érdemes volt eljönni.