Az 1868 óta hazánkban is működő édességgyár jóvoltából a klasszikus ízek mellett ma már számos új ízt és terméket kóstolhatunk a 150 féle édességkínálatból. Édességboltjaiban a pikáns chilis-fahéjas táblától kezdve a lágy karamellizált fehércsokoládén át a bonbonokat rejtő díszdobozokig bezárólag szinte bármit megtalálhatunk.
Annyi bizonyos, hogy mindenki fog találni olyat, ami az ő ízléséhez való, és ezeket a finomságokat akár helyben is elfogyaszthatjátok egy kávé mellett.
Hogy ha meg kellene ugrani az ötös színvonalát, akkor a Stühmer Cukrászda 5 centivel fölé is ugrik a lécnek. Amilyen kis modortalan lánykák szolgálnak a Kékes zöld étteremben, itt olyan drága kis bűbáj fogadott, szerethető, bensőséges, másik világbéli hangulat.
Az üzlet ugyebár két félre oszlik, egy édességbolt az eleje, azután belül meg egy falatka cukrászda, ahová csupa finom beülni. Elbambultam, mafláztam a sok gyönyörű süti felett, a tündérmosolyú lány türelmesen kivárta, hogy mi lesz ebből, Aztán kikértem egy fincsi krémet eperöntettel, és az éltes polgárasszony arckifejezésemmel cuppogva kanalazni kezdtem. A lánynak mondtam, hogy köszönöm, kávét majd akkor kérek, ha megettem a krémemet, ő figyelt minden dolga közben a pult mögül, és amikor befejeztem az utolsó kanál elfogyasztásával a szertartást, pont akkor lépett ki a pultból a kis tálcával, rajta a vízzel, cukrokkal, mindennel. Hmm. . hát ez a kiszolgálás. Fizetni kifelé lehet, a boltnak, cukrászdának ugyanaz a kasszája van, jelentéktelen összeget hagytam hátra.
Kiváló főtéri ebédünk után a már másutt többször tesztelt, elismerésünket élvező Stühmer gyöngyösi egységébe tértünk be. A városban korábban megnyitott kávézójukat 1-2 évvel ezelőtt költöztették át ide a Kossuth utcába, ahol nagyobb alapterületen, tágasabb körülmények között, megújult környezetben fogadják a vendégeket.
Fagylalt, sütemények, bonbonok, kávé, minden prémium minőségben. A kávézó a Monarchia hangulatát idézi meg a belső részben, itt ittunk két finom feketét. Az eszpresszó 650 Ft + 150 Ft a tej, kis kancsóban külön adják. A kimért bonbonok közül választottam kísérőként egy citrusos félgömböt (160 Ft volt a darab, egyébként 20. 000 Ft kilója). Voltak akciós csokoládé szeletek, ezekből vittünk párat: narancsos csokit, Melódia szeletet. Újdonság volt számomra a pillangós desszert, szintén kimérve, 12. 990 Ft kilója, ebből egy vegyes zacskóval vittünk, sós karamellás, pisztáciás, almáspite, stb. ízesítéssel. Mennyei finomságok! A sütemények is csábítóan hívogattak, nehezen ment, de ellenálltam. Így sem volt nehéz elkölteni 5000 Ft-ot pár perc leforgása alatt.