Célirányosan mentünk a cukrászdába, nem kis küldetéssel. A környéken szeretnénk keresni egy jó kis helyet magunknak ahova kettesbe vagy akár a gyerekekkel is szívesen beülünk, finomat eszünk, kellemes hangulat van, és a pénztárcánk se rokkan bele. Nos ezekből csak az egyik jött be, bár párom szerint még annyi sem.
Maga a cukrászda a 83-as útról kis kitérővel könnyen elérhető. Alig vettük észre mert tulajdonképpen egy kis bungaló, nem véletlen hívják a helyet pavilonsornak. Kb. 30 nm az egész. Kívülről sem kapott el a bécsi fealing, és belépve ez csak tovább csökkent. A helység tetemes részét a két hűtőpult foglalja el, összesen 3 asztal várja a vendégek faltól-falig zsúfolva a maradék kis helyen. Sajnos tényleg zsúfolva, kényelmesen ezek közül 2 lenne használható, bár a pultnál állók táskája még ekkor is belelóghatna a tányérunkba, és ez sajnos nem túlzás. :(. A sütemények választéka nem túl bő, fagylalt március vége lévén pár fajta volt csak. A legnagyobb csalódás azonban az ár volt. A belül tiszta, bár legfeljebb átlagosnak mondható külső szintén elmaradt a bécsi jelzőtől, az árak azonban sajnos hozták azt. :( 2 tortaszeletet kértük a férjemmel, amiért 970 Ft-ot fizettünk, +- 10 Ft. :O Elvitelre kértük, mert egyrészt kényelmes elfogyasztásra eleve kevés esély volt a zsúfolt asztaloknál, de ott létünkkor egy hölgy a két gyermekével elég érdekel (mondjuk úgy) "illatfelhővel" rendelkezett, beterítve a kis helységet. :( WC-re utaló ajtót nem láttam, feltételezem nincs hely rá. Kívül a teraszon lett volna hely, ha az időjárás lehetővé tette volna. Itt talán van lehetőség (ha az autó forgalom megengedi) beszélgetésre is, ami bent csak a személyzet füle hallatára lehetséges. Így akit az ár, és a belső helység nem riszt el akár jól is érezheti magát. A torta nekem ízlett, a párom szerint nem túl finom. . . . . Minden esetre egyöntetűen úgy éreztük ide nem jövünk többet, inkább keresgélünk tovább.
Mindenképpen fel kellett váltanom egy tizest, így pont kapóra jött a főút mellett található kis bódé, ahol napernyők hirdették szombat délben, hogy itt valamilyen vendéglátó egység üzemel. Belépve a kis épületbe jöttem csak rá, hogy ez bizony a jól álcázott igényes cukrászda. És pedig a különlegesebb fajtából.
Itt ugyanis paleo sütiket árulnak. Szóval glutén és tejmentes + cukormentesek a megjelölt finomságok. A cukrot mézzel helyettesítik. Vettem is mini islert, nagyon jó volt. Kapható még fagyi is, amelyet nem kóstoltunk, de nagy a választék és ránézésre, jó az állag is. A jégkását saját magadnak engeded. A kiszolgálás kedves. A mini épület szépen rendben van tartva, tisztaság van. Saját szalvétájuk is van (nem mindenhol jellemző). Szóval véletlenül jutottam ide, de jövök még, mert süti és még egészségesebb is, mint az átlag.