Még talpon állóként üzemelt a 70'-es években, mikor már gyerekként Apámék le vittek néhány jó falatra. . . Aztán felnőtt fejjel is sok szép emlékként tudok vissza gondolni a Halgödörre. -Aztán jött a tulajdonos változás és idő hiányában most tértünk be párommal egy ebédre. -Bár ne tettük volna!
Tárkonyos harcsa halászlét kértem, meg egy harcsa halászlét. A Tárkonyos lötty egy zöldség alaplébe csurgatott tej, amibe néhány harcsa darabka úszkált, 5-6 apró kocka sárgarépa, csőtészta és némi tárkony levélnek titulált zöld b*szb*sz, ami valójában petrezselyem volt! . . . Ízetlen jellegtelen volt! A harcsalé meg sima hagymás piros meleg víz, aminek még hal íze sem volt. . . És ezek úgy 1. 800 Ft környékű "ételek" Soha többet ide! ! ! Kár ezért a patinás helyért.
Megújulva várt a Halgödör minket, legalábbis új receptek, ha a hírek igazak. És valóban. A halászlé főételnek is beillett volna még kenyér nélkül is, a kis adag is nagy itt. Utána pedig a kedvenc, a bakonyi ponyt sztrapacskával. Tökéletes volt a halacska állaga! A bőre ropog, a húsa omlik.
De ez az adag nem embernek való, aki ilyet eszik számoljon vele, hogy az napra mást már nem is fog. Egy apróság hiányzott, az a juh túró a sztrapacskáról, helyette tehén túróvl kínálták. Összességében remek konyhájuk.
Ebédidoben egy vendég sem volt az étteremben, ilyenkor legjobb visszafordulni, mert nem jót jelent. Viszont elonye is van, hogy azonnal kiszolgálnak. A halászlé érdekes volt, tán gyori specialitás, hogy hagymával van surítve, ezért kicsit édeskés, a bennelévo halszelet kívánta volna a sót.
A frissen sult halak kifogástalanok, igazi magyaros, nehéz ételek, minden rántva, olajban sutve. A tálalás szép, maga az étterem is, csupán hiányoltuk, hogy nincs valami zene, a nagy csendben hallani lehet a nyelést is.
Halat szeretne enni ? Győr halgödör . . . Halászlé túrós csúsza pénteki nap kihagyhatatlan . . . Rántott ponty . . . . Ecetes hal . . sokan nem is hallottak róla . Sok hagymával tálalva . . . házilag is gyakran készítik Győrben . . Budapestről haza térő valaha volt győri lakos rokonaink,. . . első útja a halgödör .
Halászlé mindig friss , puha omlós házi kenyérrel . forrón tálalva . Ecetes halat elvitelre is kérik , dupla tálcásan csomagolva , sokáig el áll, tehát később is lehet fogyasztani ,Ha valaki nem ismeri Ajánlom megpróbálni !
Nagyon sokat jártunk éveken keresztül. Minden pénteken. Imádtam a Bakonyit ahogy készítették. A halászlét a sült keszeget jó ropogósan még a szálkát is meg lehetett enni. A kiszolgálás a tálalás kiváló. Névnapot születésnapot mindig ott tartottunk. Remélem a 40 éves házassági évfordulónkat is sikerül ott megünnepelni. Nagyon szeretnék enni egy jó bakonyit túros tésztával finom tepertővel.
Ha halat kívánok, akkor mindig ide megyek, vagy ha nagyon sietek, akkor csak rájuk telefonálok, hogy dobjanak be egy hekket sülni, 10 perc múlva ott vagyok. Be is csomagolják, citrommal, salátával, friss kenyérrel, ahogy kell! Csak jót tudok mondani róluk. Aki szereti a nyugis helyet és a finom ételt (nem csak halat) annak itt a helye!
Már többször is jártunk itt és sosem csalódunk. Ami tetszik, hogy viszonylag kis étteremről van szó, így a nagyüzem és a zsúfoltság nem jellemző, mindenkire oda tudnak figyelni. A helyet a győrieknek nem kell bemutatni: a megszokott minőség mindig adott. Kedves, barátságos, közvetlen a kiszolgálás.
Hangulatos pici étterem Győr közepén és mégis mintha a Balcsin hekkeznél! :-) Én mindig hekket eszem, a párom meg válogat a sokféle halétel közül. A személyzet kedves, barátságos. Én régen is szerettem a helyet, mikor kockás abroszos szocreál volt, és most is tetszik a megújult formában. Az ételek változatlanul finomak és ez a lényeg. A halászlét külön kiemelném, nagyon fincsi!
A vidéki buszpályaudvar mellett, vagyis a központban van ez a kis étterem. Széles választékot kínál halételekből. Isteni a halászlé, rendelésre is készítik ünnepek előtt. Mondjuk legutóbb sajnos nem filézett halból rendeltem, viszont ízre finom volt. Aki szereti a halászlevet az nem fog csalódni. Hangulatos étterem, udvarias kiszolgálás. Ajánlom mindenkinek!