Csodás hangulata van, de azt tudomásul kell venni, hogy itt annak örülhet a vendég, ha nem zavarják el. Ez a sármja. A züllés egyrészt abban áll, hogy rendkívül megdrágult, amit a körülmények nem indokolnak. A ruhája ételszagú lesz a vendégnek, mert ez egy ősi boltíves helyiség, a szellőzése nem megoldott a mai kor követelményei szerint, de ez se lenne baj, csak akkor nem kéne annyit kérni egy ételért, amennyit más olyan helyeken, ahol nem lesz az ember konyhaszagú. Az italok is nagyon megdrágultak, ma már egy deci bor 240 ft, ami nagyon sok, hiszen nem palackból mérik ki, hanem egy pannonhalmi borászat szállítja kannában folyóborként literenként 350 ft-ért. Egyébként jó bor mindegyik. A züllés másik oka az ételek minőségének romlása. Azelőtt elképzelhetetlen volt az olajban úszó cigánypecsenye, a csatakos bunda a húson vagy a szottyadt sültkrumpli. Azért is érthetetlen ez, mert a személyzet változatlan évtizedek óta. Így tehát gondatlansággal, nemtörődömséggel állunk szembe, ami azért elgondolkodtató, mert ha ugyanez megvan pl. az alapanyag beszérzéseknél, akkor az bizony ijesztő és további kérdéseket is felvet. Összeségében fontos tudni, hogy a Matróz nyáron sokkal rosszabb, amikor a teraszára terelik a vendégeket, ilyenkor a belső helyiség zárva van. Szűkített az étlapja, mert a konyha kapacitása kicsi, a terasz viszont szinte mindig tele van. Ilyenkor még kevesebb figyelmet tudnak fordítani az ételek minőségére, télen viszont jó, mert nagyobb az étlap, kevesebb a beférő vendég (kb. negyvenen tudnak leülni s akkor tele van), türelmesebben működik az egész egység. A fő gond az, hogy a tulajdonos nem vérbeli vendéglátós, szinte alig foglalkozik a vendéglővel, a pincérgárda önjáró, ezért az se mindegy, melyik pincért fogja ki a vedég. Óriási lehet a különbség! Ajánlható ez a vendéglő, mert rendkívül hangulatos, csodás a messze földön híres töpörtyűs pogácsája (baromi áron, 450 ft), de tudni kell, hogy valamikor sokkal, de sokkal jobb volt! A halászléje nagyon ismert a városban, tán még a megyében is, de az se olyan kiváló már, mint pár éve. Ára az egekben, háromezertől indul az üres lé. Amit ajánlok, az a túróscsuszájuk, a Matróz pecsenyéjük és Mátrai borzaskájuk.