Egy kirándulás során tértünk be az étterembe, tudatosan választva ezt a helyet, mivel jó véleményeket olvastam róla. Nekem sajnos nincsenek hasonló tapasztalataim. Annyi biztos, hogy rendezett, tiszta hely, könnyen megközelíthető, jó árakkal, és az árakhoz képest nagy adag ételekkel.
Viszonylag későn, háromnegyed kettő körül érkeztünk, ekkor a 3 menüből már csak 1 maradt. Amint leültünk, az egyik pincér egy-egy pohár vizet tett elénk, bár mi inkább fizettünk volna kicsit többet valami más italért, a véleményünkre senki sem volt kíváncsi, csupán elénk tették az ételt/italt és máris távoztak. A kötelező köszönésen, valamint a "parancsoljon" szavakon kívül nem hallottunk mást. Ugyanígy egyetlen kérdés nélkül érkezett a leves, mely bőséges volt ugyan, de kissé íztelen. Én személy szerint nem néztem meg a tábát az étterem előtt, így meglepett, hogy nem választhattam a korábban otthon elolvasott menük közül, csak elém tettek egyet, ezt legalább megemlíthették volna. A főétel szintén íztelen volt, a "rozmaringos sültburgonyán" pedig nemcsak rozmaringot, de sót sem sikerült felfedeznem. Tény, hogy a kiszolgálás valóban gyors, és udvariatlannak sem nevezhetem, de az alapvető tájékoztatás hiánya nagyon rosszul érintett. Az ár-érték arányba nem lehet belekötni, egyik fogást sem bírtam mind megenni, elég lett volna a fele is, ha az ízletesebb.
Sikerült belefutnunk egy kórházi étkeztetésre emlékeztető menübe. . . Nem helyi lakosokként egy egyszerű éttermet kerestünk ebédidőben, ott szembesültünk vele, hogy délután háromig csak menüztetés van. Gondoltuk kipróbáljuk - hát nem kellett volna. A Brassóinak nevezett valami szinte ehetetlen volt.
Múlt hétvégén a párommal és a barátainkkal voltunk ebben az étteremben. Ezen az oldalon kerestem rá ,mielőtt elmentünk és nem csalódtunk az ajánlásokban. Nagyon finom,ízletes,bőséges adagok,extra gyors és nagyon kedves kiszolgálás és az árak is nagyon jók. Az étteremben nagyon sokan voltak(amin nem csodálkozom),de érdemes előtte telefonon helyet foglalni.
Az ital árak ugyan kicsit húzósak,de még így is viszi a prímet. . . Mindenkinek ajánljuk,ha erre jár legalább egyszer próbálja ki. Mi biztos visszatérünk,ha Győrbe járunk,csak ide fogunk jönni ebédelni. Gratulálunk!
Kellemes környezet, udvarias, gyors kiszolgálás, isteni, házias ízek, hatalmas adagok, jó árak. . . . Többfajta menü van, a legnagyobb gondot az jelenti mindig, hogy melyiket válasszuk a sok finomság közül. . . :) A pincérek villámgyorsak, kedvesek, rugalmasak, a köret. pl. a menüben is változtatható, bármilyen kérés van, azonnal teljesítik.
Véletlenül tértünk be a vendéglőbe, nem ismertük a helyet. A pincér udvariasan megkérdezte "Menü lesz? ". Még mielőtt szóltunk volna, válaszolt " Menü lesz. " Pár pillanat múlva már ott volt a leves, és igaza lett " Menü lett. " Megnéztük az étlapot, lehet válogatni, de a menüből is biztosan mindenki talál megfelelőt.
Külön kiemelném, hogy az ár-érték arány kiváló. A köret igény szerint probléma nélkül változtatható, kérésre a friss zöldsaláta is pillanatok alatt ott van az asztalon. A vendéglő tiszta, igényes, az asztalokon mindig van friss virág. Visszajáró vendégek lettünk. Őszinte elismerésünk, ma már ritka az ilyen.
Szalai vendéglő ? Hangulatos , nosztalgikus , kedvesek a kiszolgálók , házias hazai ízek . Még eltudják úgy készíteni a főzelék félét is , mint nagyanyáink . Természetes a modern konyha ételének ízei is nagy választékban megtalálható . Minden tányér gusztusosan tálalva , öntet ,kompot , szaft ,savanyú ,ami illik az ételhez és annak az íz világában .
Ha cserélni szeretne mert nem kedves a rizs ,vagy hasáb burgonya? ( Menü ) nem gond, megoldjuk. . . hangzik a kedves válasz . Árban nagyon jó , visszatérő vendég lesz . . . Kedves fizető pincérnő igy búcsúzik . . . Holnap is jövünk ! Nagyon szívesen . . . ott leszünk . .
Egy Győrben töltött hétvége alkalmával látogattunk el a Szalai étterembe ebédelni. Nagyon kellemes hangulatú, igényes volt a hely. A pincérek kedvesek, gyorsak és előzékenyek. A rendelt ételek termetes adagúak, isteni finomak, az italok (bor) pedig jó minőségűek voltak. Csak ajánlani tudom Mindenkinek!
Szerintem Győr legjobb étterme címét érdemlik. Személyzet figyelmes,esténként ha bemegyek azonnal megkapom az aznapi újságokat. Tudják mi a kedvenc ételem. Steak amit csinálnak fenséges. Hozzá jó borok amit azonnal ajánlanak. Nem csak az étlapjuk jó hanem a menüs étkeztetésben is akkora adagokat adnak mint máshol étlapról választás esetén sem. Szívesen ajánlom mindenkinek.
Ha valaki nem kulináris élvezetek miatt tér be, hanem biztonságosan akar egy jót enni (mert mondjuk éhes) Győrben az egyik legjobb. Van kerthelyisége is egy viszonylag zárt, ódon hangulatú udvarban. A belső helyiségek berendezése nagyon egyszerű, talán kicsit zsúfolt. A kiszolgálás viszonylag gyors, az árak kimondottan kedvezőek.
4 felnőtt 1 gyerek felállásban ebédeltünk itt augusztus 2-án. Szombat lévén kellemes meglepetésként ért, hogy van menü ajánlat. Az ételek finomak voltak, összességében finomak: - menü: húsleves, oldalas petrezselymes burgonyával (rántott húst kaptam helyette, de nem bántam) - itt volt eddig a legjobb leves (nem túl zsíros, ízletes, semmi "por" íz), a rántott hús kitűnő, - marha steak - átlagos, de nem ajánlanám - libamájas szűz - nagyon finom volt, úgy látszik a libához is értenek.
A limonádét külön kiemelném: finom és jó áron van (1 menta levél még gazdagabbá tenné). A kiszolgálás nem tetszett. Egy idősebb pincér feszélyezte az étterem hangulatát, nyájőrző kiskutyaként körbeugrálva a személyzet többi tagját. A klíma túl erősen ment, többször szóvá tettük, de nem igazán tettek ellene.