Az 1983. június 16-án felavatott szobor alkotója Somogyi József. A férfi alak egy őzet tart kezében, a helyiek "Vadmentés" néven is szokták emlegetni a szobrot.
Szerintem ez egy jó szobor, jól van összehozva, különleges az üzenete, meg a vele kapcsolatos bármi. Nimród ugyebár egy bibliai alak, akit mindenki a vadászattal azonosít, Bibliától teljesen függetlenül is. Ráragadt ez a sport, mint Diánára. De Nimród Noé dédunokája volt, és. . . ööö. . .
szóval, kiszállt a három srác a bárkából a lakatlan bolygóra, mindössze három férfi, és három nemzedék alatt annyit szaporodtak, mint a Singer varrógépbe oltott nyulak, hogy a dédunokának már külön birodalma volt, ahol ő lett a király, és építeni is kezdte a Bábel tornyát. . . hehehe. Mindezt kb. 1700 évvel Krisztus előtt. Hmm. . azt a számszeríjat, azaz annak elődjét, amit a kezében tart, csak kb. 1000 évvel később találták fel a kínaiak. De nem is ez a lényeg, mert ez nem történelem, hanem szobor. Hanem hát, hogy ő egy vadász, és nem lőtte az őzet vagy fiatal szarvast, amit a kezében tart, hanem megmentette. Mert nyilván volt neki szíve. Ma ez egy népszerűbb gondolat, mint a vadászat. Szóval, jó ez a szobor, el lehet vele gondolkodni, szerintem ne hagyja ki senki, aki Győr belvárosában jár!