Rába Quelle Gyógy,- Termál és Élményfürdő Győr bemutatkozása
Győrben található a világ első 7 csillagos vízi élményparkja, a Rába Quelle Vízi Élménypark és Gyógyfürdő, mely 2023. június 17-én nyitja meg a kapuit a nagyközönség előtt. A város egyik legszebb, legfrekventáltabb részén, a Mosoni-Duna és Rába találkozásánál található szigeten fekszik a fürdő.
Már az 1930-as években is közkedvelt fürdőhely volt, az egykori strandfürdőt 1931-ben építették Hajós Alfréd tervei alapján, kihasználva a győri gyógyvíz jótékony hatásait. A jelenlegi felújítás során a korábbi belső fürdőrész 7000 négyzetméterről 11. 000 négyzetméterre bővül, száraz játszóházzal, hangszeres vízi játszótérrel, valamint egy olyan uszodával, amely nyáron integrálható a strandfürdővel. A komplexum területén összesen 11 vendéglátóegység is helyet kapott.
Mi nyáron voltunk elöször és utoljára sajnos mert Györiek vagyunk, és elvették tölünk a thermál fürdönket pedig régen heti 3-4 alkalommal is mentunk fürödni és ezt terveztük most is, de soha többet. Fáj a szivünk, mert a fürdö volt nekünk a legkedvesebb találkozo hely . Barátokkal olyan isteni jo volt.
Drága, kicsik a szekrények, vajon a télikabátokat hova akasztják? Az a Japán kert abszolut felesleges pénzkidobás volt. Nyáron harsogo zene a cockktail bar mellett. Kinek kell a drága cocktail nyáron? Ide egyszerü emberek járnak nem pedig pénzes professzorok. A kaja pocsék és drága. És irhatnám még de nem teszem.
Szép és kellemes, de irreálisan drága a belépő, és ennél csak az durvább, hogy a büfék annyira túlárazottak, hogy a Balaton part, vagy a horvát tengerpart hozzá képest ingyenes.
Most voltunk először, de nem valószínű, hogy ide vissza jövünk. Maga a fürdő szép, tiszta. Hétköznap voltunk, de így is sokan voltak és nem túl nagy az egész, kettő büfé üzemelt és nagyon sokat kellett várni. Az árak a felkapottabb balatoni helyek árait is megcsúfolják . 5 ember, 5 különböző ételt evett, amiből 4 az katasztrofális volt, mind ízre, mind állagra.
A magas belépő, horror kaja után drága parkolás is jár. A csúszdák szépek és újak, a gyerek részleg szuper, de a többi része egy kisváros közepes minőségű strandjával vetekszik.