Most először nyaralni voltunk a párommal, és kerestünk egy éttermet az interneten keresztül. Sok pozitív vélemények alapján rátaláltunk a Gusto nevű étteremre. Gondoltuk csak jó lehet,így bementünk. Egy kedves hölgy szolgált ki minket,még a kis kutyusunkat is megengedték, hogy bevihessük, igaz csak az udvaron, de örültünk annak is, hogy bevihettük.
Bőséges, finom volt az ennivaló, még a pizzát is ott rendeltük meg. Csak ajánlani tudjuk mindenkinek aki arra jár, hogy térjen be oda, nem fog csalódni.
Gyulán töltöttünk néhány napot, már a harmadik nyáron, egy olyan szállodában, ahol csak reggelit kaptunk. Ezért minden dél körül olyan helyet kerestünk, -azon a környéken,ahol éppen sétálgattunk, - ahol megebédelhetünk. Így több éttermet megismertünk. Mindenhol a menüt próbáltuk ki, és fejenként egy-egy pohár italt rendeltünk.
(Bor, sör, gyümölcslé. ) Így bukkantunk rá a Gusto étteremre ezen a nyáron. Messze a legjobb kaját kaptuk az előzőleg megismert helyekhez viszonyítva. Mennyiségre, változatosságra és minőségre is. Hozzá gyors és udvarias kiszolgálás. Mindez kedvező áron. Mindenkinek ajánlom.
Kintről az utcáról nem mutat sokat a benti (kert)helyiség, így kellemes meglepetés ért: hangulatos kis oázis; serény, kedves és udvarias személyzet, egyből "otthon vagyunk" (jó értelemben véve:). A rendelést azonnal felveszik, az italokat szintén pillanat alatt felszolgálják - de az ételekre sem kellett sokat várni, pedig több mindig több asztalnál is voltak (az 1 hét alatt a 3.
naptól 4-szer is voltunk, egymás után, nem véletlen). Az ételek korrektek: "éhes-felnőtt" adagokat kaptunk (ahogy láttuk, mi is:), és ami a lényeg, kimondottan ízletes (semmi "egyen-műíz"), házias, és megfizethető. Az üdítőválasztékukat lehetne érdemben bővíteni, mert pl. dzsúzokat hiába is kérnénk. (Ugyanez igaz a csapolt barna sörre is - de üvegesben az is volt. )
Épületen belül is üzemelt egy kellemes zárt éttermük, de ez a kinti hangulattal (az alkalmankénti szöszmöszök és néhol megjelenő állatkák mellett is) kellemes időben nem versenyezhet. Erősen ajánlott egy kellemes laza, kiadós étkezésre.
Egy szép napos hétköznap tértünk be barátainkkal ebédelni. Már a helyiség hangulata is kellemes volt. Tisztaság, otthonosság, kedves fogadtatás. Az étlapon a választék bőséges, az árak elfogadhatók, a felszolgáló kedves, figyelmes és gyors volt. A választott ételeket gyorsan megkaptuk, azok tálalása, mennyisége, minősége kifogástalan volt.
Kifogástalan felszolgálás egy tiszta és hangulatos környezetben. A konyha fantasztikus. Finom, ízes ételek nagyon jó adagok! Ár érték arányban is megfelelő. Csak ajánlani tudom! Ha pedig legközelebb Gyulán járunk biztosan betérünk. Köszönjük szépen.
Igazság szerint egy másik étterembe mentünk volna, de nem volt hely. Utóbb ezt nem is bántuk meg. :) Véletlen akadtunk erre a kicsi, 40 fős, családias, de igényes étteremre. Pont volt egy asztal, így hát beültünk a gyerekekkel. Meglepő az étlap, ahol a keleti ízek keverednek a hagyományos ételekkel. Volt kis ellenérzésem, de gondoltam egyszer élünk.
Thai salátát, juhtúrós sztrapacskát, bolognai spagettit és pizzát is rendeltünk. . . és itt jött a meglepi. Minden ételnek olyan íze volt, amilyennek lennie kellett, nem volt semmi kispórolva, a juhtúró érezhetően minőségi, a pizza is bőven sajtos, nem csak ímmel-ámmal, finom a tésztája, a bolognai olyan ízű, mint amit az olaszok főznek, a thai saláta kellemes, pikáns és minden étel bőven elég, emberes adag. Szóval, ha valaki jót szeretne Gyulán enni, jó áron, menjen ide. Én biztos itt kezdem legközelebb!
A gimnáziumi ballagásomat szerettük volna itt megünnepelni. Rajtam kívül egy másik lány is itt szerette volna a családjával megünnepelni életének e jeles eseményét. Az ételekkel még nem is volt baj, a felszolgáló személyzettel annál inkább. Ugyanis a történet a következő: két tortám volt, a másik lánynak egy.
Ő szólt a pincérnőnek, amikor kihozták neki (az enyémet; egy formatorta), hogy neki nem ilyen tortája van, neki tejszínhabos. A pincérnő azt mondta, hogy ilyen nincs, csak ez az egy van és kész. Nekem kihozták az övét, a tejszínhabosat, amikor ő felkiáltott, hogy az az ő tortája, nem az enyém. . ( amit már felvágtak, a pincérnő tudatlansága miatt! ) Ezek után szerintem az lett volna a minimum, hogy mind a kettőnktől elnézést kérnek. . . de ez nem történt meg. Kb. 50 embernek írták le aznap magukat egy életre! Nem lejáratásképp írtam a beszámolót, csak, hogy senki ne járjon úgy, ahogy mi jártunk.
Június végén,háromnapos pihenésünk első estéjén (házassági évforduló megünneplésére) egy finom vacsorához keresgéltünk helyet. Az "ittjártunk. hu" ranglista dobogós helyeivel szemezgettünk elsö sorban. Aztán az étlapok böngészése közben rá kellett jönnünk,dobogós hely ide v oda,nem jó helyen járunk.
Egyikben sem találtunk a mi izvilágunknak megfelelőt! Aztán séta közben találtunk rá a rangsor hetedik helyén erre az étteremre! Ez lett a dobogós első nálunk azonnal. Egészben sült csülök,ropogósra sütve! ? Párolt káposzta,sült hagymakarikával,sült burgonyával. Egy finom gulyás leves házi csipetkével. Ezzel kiegészítve,"verte"a mindenféle tengeri herkentyűvel telerakott menü sorokat! A párom szárnyas menüt fogyasztott,ami szintén finom,és bőséges volt! Jól döntöttünk,hogy ezt az éttermet választottuk.
Gyula utcáján sétálva, egy megállító táblán, azt olvasom csülkös pacal. Ez igen. Meg kell kóstolni. Az étterem, az étlap olyan igazi Krúdy- s hangulatot idézett. Friss és finom volt minden, a kiszolgálás kedves, és közvetlen. Rég jártam ilyen stílusú étteremben. Nagyon jól éreztük magunkat és jót vacsoráztunk.
Egy szombati napon ebédeltünk az étteremben. Az étlapon nagy választék van. Mi négyféle ételt próbáltunk ki. Mind nagyon finom volt. A kiszolgálás gyors,a pincér kedves. Hozzá kell tennem azonban,hogy egy pár alkalommal menüt is ettünk már itt,és az bizony nem volt finom. Átlagos menza ízű ételek,és adagok.